ostatnia seria fajnanajbardziej mi sie podoba ostatnie....
![]()
ostatnia seria fajnanajbardziej mi sie podoba ostatnie....
![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Reportaż, jakby nie opis to mógłby dotyczyć niemal wszystkiego. Technicznie bez uwag. Podobało się najbardziej zdjęcie 135 gdzie zadumany mówca zdał sobie sprawę, że syty głodnego nie zrozumie. Kalejdoskopy uliczne jak dla mnie oczopląs ale musze przyznać, że interesujące. Wybrałem najbardziej spokojne 138.
pozdrawiam Wiejo
No i znowu Kraków. Drugi tydzień z rzędu gościłem w dawnej Stolicy. Na dzień dobory pod dworcem centralnym przyczepił się do naszej paczki pewien pan. Z koordynacją ruchową gorszą niż koordynacja Hitlera (każda kończyna idzie w inną stronę; ot litościwość z mojej strony) powiedział do nas..., wykrzyczał..., właściwie to wybełkotał "Macie papierosa!!!" zdjęcie 140/. W tym momencie wiedziałem, że czeka mnie zabawa pt. "Być jak Rafał Czarny"Zresztą, z Rafałem też miałem przyjemność się spotkać (w tym miejscu pozdrawiam).
c.d.n.
MK
Kolejna porcja wspomnień z Krakowa,
c.d.n.
MK
143 niezłez tym napisem jeszcze "mój biznes"
![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Z serii bw o oko wpadły 140 z tym, ze twarz palacza troszke jaśniej i 141 odpoczywający błogo na ławce. Z barwnych 143 gdzie grajacy wraz z napisem stanowią temat oraz 144 ale to oceniłem w galerii.
pozdrawiam Wiejo
No i ostatnia seria krakowskiego streeta.
MK
Była zabawa "Być jak Rafał Czarny", jest i "Być jak Dżemski", a to z powodu, że Emil załatwił wejściówki na teatr tańca Maat (dzięki chłopie!). Jeśli istotą fotografii ma być rejestracja światła, to w przypadku tej działalności artystycznej niewiele da się rejestrować. Niemniej Maat pozostawia niezatarte wrażenia, o czym można się przekonać po uśmiechniętych twarzach grupki zapaleńców fotograficznych, radośnie pstrykających sobie nawzajem zdjęcia w kuluarach przedstawienia.
c.d.n.
MK
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Maat to sztuka nowoczesna, łatwiej ją poczuć niż zrozumieć. W moim odczuciu nawiązanie do starożytnego Egiptu i Maat czyli "porządku świata" ma głębszy sens. Taniec rodzi harmonię, a cały szereg póz, min, grymasów, gestów, tak często wykonywanych w sposób "mechaniczny" (!), pokazuje że człowiek, mimo całego chaosu jaki go otacza jest jednak osadzony w ryzach pewnych prawidłowości, jakby był kołem zębatym w zegarku, czy innej maszynie... Aż poszukam w internecie jak Maat sam się określa.
c.d.n.
P.S. Nawet jeśli żartuje, że robię serię "Być jak...", to i tak wychodzi moja fascynacja obróbką komputerową![]()
Ostatnio edytowane przez wujek.samo.h ; 9.12.08 o 22:11
MK