Bardzo fajne zdjęcia.
Podoba mi się nr 9. Gdyby tutaj udało się złapać całego węża (faktycznie długa bestia), byłoby świetnie.
Bardzo fajne zdjęcia.
Podoba mi się nr 9. Gdyby tutaj udało się złapać całego węża (faktycznie długa bestia), byłoby świetnie.
Faktycznie, najlepsza byłaby panorama, zeby złapać całegoCo by nie było kłopotu, najlepiej tak, jak na 11
![]()
Świetne zdjęcia![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Dzięki za pochlebne opinie i przekazuję dalsze zdobycze z różnej tematyki przyrodniczej..
Co do małego go na zdjęciach z zaskrońcami to myślałem, że jeżeli pokażę wszystko na ostro to będzie dobrze, tak nawiasem to użyłem f... aż w jednym przypadku 22 (zdjęcie 10) reszta w przedziale 8-10, ale widzę że chyba nie miało to sensu po pierwsze spada rozdzielczość obiektywu przynajmniej dla 40-150, ale na błędach trzeba się uczyć.
Co do kwestii wyostrzania po zmniejszeniu zdjęcia jeszcze brak mi wyczucia, ale trzeba próbować, aż będzie grało za każdym razem.
Zdjęcie nr 17 wykonane aparatem FZ7, w porze nocnej, 15 i 16 również FZ7... ale nie zawsze liczy się aparat tylko zdjęcie.
Pozdrawiam
E-510, dual kit, Sigma 135-400, Helios 44M-4, Slik PRO 500DX, kilka drobiazgów... Marumi DHG, ND0,6 i 0,9 SOFT HITECH