Fotka z zaskrońcem bardzo fajna.
Co do ostatniego to staraj się wykorzystywać naturalne światło, doświetlenie lampą wbudowaną spłaszczyło zdjęcie a cienie są bardzo ostre, może jakiś dyfuzorek jeżeli już nie ma wyjścia i trzeba doświetlić lampą.
Fotka z zaskrońcem bardzo fajna.
Co do ostatniego to staraj się wykorzystywać naturalne światło, doświetlenie lampą wbudowaną spłaszczyło zdjęcie a cienie są bardzo ostre, może jakiś dyfuzorek jeżeli już nie ma wyjścia i trzeba doświetlić lampą.
Z ostatniej serii zdecydowanie MSZ nr 2 i nr 1 - właśnie w tej kolejności, bardzo fajne zdjęcia, świetnie trafiony moment na nr 2.
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Dzięki za odpowiedzi, postaram się jeszcze coś dodać do wątku, kilka innych zdjęć.
Ostatnie zdjęcie faktycznie jest płaskie, ale czy użycie dyfuzora na lampę podczas wykonywania zdjęcia w całkowitej ciemności polepszy je, zdjęcie ćmy wykonano prawie w egipskich ciemnościach na chybił trafił.
W rzucę jeszcze jedno zdjęcie ćmy z innej perspektywy do oceny przez forum wg mnie jest trochę nie doświetlone.
Pozdrawiam
E-510, dual kit, Sigma 135-400, Helios 44M-4, Slik PRO 500DX, kilka drobiazgów... Marumi DHG, ND0,6 i 0,9 SOFT HITECH
Jaszczurkowe klimaty bardzo ciekawe. Niestety, kitowe szkiełka potrzebują dużo światła. Wiem coś o tym - sam z nimi walczę.
Zasadzasz się na te jaszczurki, czy to przypadkowe fotki?
Fajne foty, z drugiej serii szczególnie 1 i 2, powodzenia.
Witam,
jaszczurka w norce to przypadek, została zauważona przez moją córkę, natomiast druga to upolowana w terenie kilka godzin spaceru, poszukiwań i... szybki refleks...choć ta się wygrzewała na słońcu, jak tylko spuściłem z niej oko to dała nogę...natomiast zaskrońce to zasiadka w miesjcu częstych odwiedzin...nad oczkiem wodnym.
E-510, dual kit, Sigma 135-400, Helios 44M-4, Slik PRO 500DX, kilka drobiazgów... Marumi DHG, ND0,6 i 0,9 SOFT HITECH
Tylko podziwiać i zdjęcia i fotografa za cierpliwość i umiejętności takiego polowania![]()
Zapraszam do komentowania moich zdjęć w galerii.
Taki tam wątek z moimi różnistymi zdjęciami, oraz ślubno plenerowe zmagania.
Poszukujesz ciekawych wtyczek do GIMPa zajrzyj koniecznie tutaj....
Witam,
przesyłam do oceny kolekcję zaskrońców..i ich potencjalną ofiarę.. Dziękuję za ocenę i odpowiedzi.
Pozdrawiam
Potencjalna ofiara najlepsza, bdb GO tylko ciut może przeostrzone.
W reszcie brakuje mi podobnego GO żeby wyodrębnić temat od tła, chociaż jak na początki to jest i tak bdb.![]()
Jeżeli widzisz tonącego człowieka i chciałbyś jednocześnie uratować go i zachować na zdjęciu to wydarzenie. Jaki rodzaj filmu zastosujesz?