Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Zakup w Niemczech + Gwarancja

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Zakup w Niemczech + Gwarancja

Byl juz na starym forum poruszany ten temat, ale teraz sytuacja sie zmienila, bo Polska jest juz w UE. Czy jesli kupie aparat w sklepie internetowym w Niemczech, czy w razie gdyby mi sie pozniej zepsul nie bede mial klopotow z gwarancja w Polsce?
    W Niemczech aparaty kosztuja duzo taniej - za Olympusa C-765 chca tylko 350 euro (= 1600 zl), a w Polsce kosztuje on ok. 2000 zl w sklepie internetowym. W zwyklym sklepie widzialem ten aparat za prawie 2400 zl!

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    To musisz naprawiać w niemczech. W Polsce nie uznają eurogwarancji. Musisz docenić zalety kupowania w Polsce, bo w efekcie płacisz mniej na początku, a na końcu wychodzi drożej.
    Olek C-5060WZ, Canon EOS 400D, olek SP-320 i C-765
    GG 3520341, TLEN: nimizt1@tlen.pl
    www.michalmilde.pl

Mieszka w
    Lubiechowa, Jelenia Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    A nie prościej zadzwonić i spytać?
    Euro-Color Sp. z o.o.
    ul. Wał Miedzeszyński 630
    03-994 Warszawa
    Tel. (0 prefix 22) 334 66 66
    C-740 +tulejka +filtry +dekielek +[censored]

Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Ja niedawno dzwoniłem do Euro-coloru i powiedziano mi, że gwarancje z krajów UE oraz (uwaga) USA sa normalnie honorowane o ile posiadamy fakturę zakupu.
    C-770UZ + adapter + UV Hoya HMC Super

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dzieki. Wyslalem zapytanie w tej sprawie do EuroColoru oraz do sklepu w ktorym chce kupic aparat, ale jeszcze nie otrzymalem odpowiedzi. Wy jestescie pierwsi.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Ostatnio ten temat był poruszany w jakimś programie informacyjnym w tv. Wynikało z niego, że chyba w ciągu pół roku, ta sytuacja ulegnie unormowaniu, czyli eurogwarancje będą honorowane u nas.
    Olympus C-4000 Zoom, SM 16 MB + 128 MB, Hama Delta 2/4, 4xEnergizer 2300mAh, 4xSanyo 2100mAh, Vanguard Thira 13
    tuleja + filtr UV + filtr Polar...wkrótce - czekam na kasę

Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    np japonskie gwarancje podobno nie "przenosza sie" do europy (dot. to na pewno fotokamer olympusa). dziwne bo produkt jest globalny i jesli gwarancje z usa maja byc honorowane to na pewno beda tez honorowane gwarancje w niemczech. produkty panasonica maja gwarancje globalna wiec wydaje mi sie ze bardziej to zalezy od strategii firmy niz prawa konsumenckiego.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Eh... Co z tego, ze moze nawet i sa honorawane, kiedy ten EuroColor ogolnie sprawia wrazenie, ze ma klienta w d***. Nie wiem czemu tak jest, ale wczoraj wyslalem do nich maila z pytaniem i do tej pory odpowiedzi nie dostalem (pewnie w ogole nie dostane jak znam tutejsze realia). Natomiast sklep w Niemczech odpowiedzial mi w ciagu niespelna 2 godzin, mimo ze wyslalem zapytanie ze zwyklego formularza na stronie. Czyli jednak mozna klienta traktowac z nalezytym szacunkiem. Chcialbym, zeby kiedys bylo tak w Polsce - sa oznaki ze idzie na lepsze, ale pod tym wzgledem chyba jeszcze wiele zostalo do poprawienia..... No nic, lece do banku zrealizowac przelew, bo aparacik podobno jest cudo

Awatar No-shadow Kick
    Mieszka w
    Gdańsk Zawsze Wietrzny
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Da się żyć z C-765

Mój aparat też jest z Niemiec, ale był zakupiony w zwykłym sklepie za 380 Euro (i tak wyszedłem na swoje).

Pozdrawiam i życzę udanego zakupu!
    Olympus C-765UZ + parę dodatków
    Zapraszam do Galerii

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    148
    Moja galeria
    A możesz podać adres tego niemieckiego sklepu? Sam się zastaawiam nad takim rozwišzaniem.