Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Wątek: Pierwszy dzień z E-510

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    lucca: Co do 4 zdjęcia masz rację, teraz dopiero to widzę
    Co do 5 zdjęcia (4 też), to robione było obiektywem kitowym z Olympusa E-510 (14-42mm).

Dzisiaj jest ładna pogoda, kwiaty kupione, więc wyjdę i porobię im zdjęcia, wg Twojej lekcji i zamieszczę tutaj

| OlyJedi Awatar B2irdy
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Sam osobiście posiadam E-510 od kilku miesięcy i wiem że początki są naprawdę trudne, powiem tylko tyle trzeba ćwiczyć, próbować bawić się na początku trybami takimi jak P,A,S no i oczywiście później przejść na M, bawić się różnymi ustawieniami itd. Te pierwsze zdjęcia tutaj przedstawione przez Ciebie były tragiczne ale moje na początku nie były lepsze, pamiętaj naucz się wyłapywać własne błędy zanim zamieścisz zdjęcia, chodzi tu o prześwietlenia, ucięcia, niedoświetlenia itp. Rób fotki w RAW wtedy będziesz mógł je zawsze lepiej przypudrować.

Pozdrawiam i życzę sukcesów.

Awatar Daniyal9
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    ...no specem to ja nie jestem,ale wg.mnie to fotki robisz coraz lepsze...

E-510/ ZD 14-45/ ZD 14-54/ ZD 40-150/ ZD 50-200/ Metz 58 AF/ Marumi DGH Circular+UV-wpc/ Hitech...Cokin P/ Benro A-297m8+488RC2/...pstryk!!!

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Wczoraj zrobiłem trochę zdjęć, ale chyba nic ciekawego. Modele odmawiają już posłuszeństwa (czytaj kwiaty już więdną, więc ładnie to nie wygląda ). Niestety teraz nie mam czasu sie, tym zająć (dzisiaj przylatuje rodzina zza wielkiej wody, a ja jutro sam wylatuję ...). Wracam dopiero 4 września, ale biorę oczywiście aparat ze sobą Może uda mi się zrobić jakieś ciekawe zdjęcia. Po powrocie zajmę się swoim zadaniem wyznaczonym przez lucca Teraz chyba topic przejdzie w 2 tygodniową hibernację.
    Do zobaczenia 4 września !

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Witam !
    Wróciłem z wakacji, i przywiozłem ze sobą trochę zdjęć Głównie będą to czarno-białe zdjęcia ludzi, ale nie tylko. Zaczynamy od kwiatka

1#

2#

3#

4#

5#

6#

7#

8#

9#

10#

11#

12#

13#

14#

Ostatnie zdjęcie jest robione w nocy z samolotu Z tego, co się orientuję, to chyba był już Gdańsk, bo podchodziliśmy do lądowania.

Jak Wam się podobają te zdjęcia ?

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Dwójkę wyprostuj i będzie OK.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Wyprostowane

| OlyJedi Awatar lokin
    Mieszka w
    Talibowo Dolne
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Fajne fotki z wakacji. Ze wskazaniem na 10.
    Pozdrawiam
    25/1,4; 45/1,8; 9/8

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    3 i 13 świetne. Ach, pojechałoby się na takie wakacje...

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    10 zdjęcie to jest trochę śmieszne, bo nie wiem, czy ktoś zauważył, co ta osoba trzyma w dłoni Jeśli nie, to raczej dobrze, bo jest to komórka Psuje to całość, a demonem Photoshopa nie jestem, i nie potrafię tego wywalić (tej chorągiewki przy jego nogach też).
    Zdjęcie 3 to jest to "jezioro słone", tylko chwilowo wyschnięte

Mi osobiście bardzo się podobają zdjęcia właśnie 3 i 5. W 5 jak zobaczyli, że im zdjęcia robię, to uciekli (właściwie zdążyłem zrobić tylko jedno, jak siedzą).