Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Wątek: Pierwszy dzień z E-510

| OlyJedi Awatar VonGregorius
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ad. 1.
    1. Przepały, cien od lampy, nieostro
    2. Cień od lampy, centralne kadrowanie
    3. j/w
    4. Ciemno i bez pomysłu
    5. Cień od lampy, bez pomysłu, ostrość niewiadomo gdzie
    6. j/w
    7. Cien od lampy, nieostro
    8. jak w 4 + 2
    9. jak w 5
    10. jak w 5

Ad.2.

Grzeczniej kolego szanowny . Bo takie zachowanie można tolerować u wybitnych artystów
    pozdrawiam
    vG
    Jak zrobię najlepsze zdjęcie w swoim życiu to zmienię hobby. (-M)
    www.grzegorzkorab.pl

Awatar Daniyal9
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Na wstępie Wszystkich Cieplutko Pozdrawiam...to mój pierwszy pościk....

....niestety YagAA,ale wg.mnie zaprezentowane przez Ciebie zdjęcia są...słabiutkie,oj bardzo słabiutkie...

...cóż,"TYLKO CIERPLIWI ZBIERAJĄ DOJRZAŁE OWOCE"...

Powodzenia...kto szuka ten znajdzie...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    72
    Moja galeria
    YagAA, napinasz się nerwowo zupełnie niepotrzebnie. Rozmiar pierwotny zdjęć był po prostu za duży (czas ściągania, rozmiar na ekranie), co Ci parę osób wytknęło. Jakość techniczna zdjęć jest taka sobie - i nie chodzi o kadr, ale o dopalenie lampą, itp. Ćwiczenie czyni mistrza, co mówię Ci ja, który od trzech lat ćwiczy.
    Jeżeli chcesz czynić progres, rób _zdjęcie_, wrzucaj, słuchaj opinie, bierz poprawkę, rób kolejne zdjęcie z uwzględnieniem poprawki, wstaw i tak dalej. I tu nie chodzi, że ktoś jest do kogoś uprzedzony.

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Daniyal9 : Niezmiernie mi miło, że Twoja pierwsza wypowiedź (i jak na razie jedyna) była w moim poście !

lucca: Za Twoją radą kupiłem 2 róże, na razie moczą się w wazonie, bo pogoda nie jest zbyt przyjemna do fotografowania (ciągle pada). Jak się polepszy, czyli jutro, czy pojutrze, wykonam Twoje ćwiczenie, na razie możecie obejrzeć moje nowe zdjęcia. Może będą lepsze, od poprzednich ... Niemniej jednak chciałbym, żebyście je obejrzeli, i ocenili. Są w 800x600, więc nie czepiajcie się już rozmiaru.

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    Tylko proszę rozwijać swoje odpowiedzi, a nie "wszystkie są do bani, schowaj aparat, i zajmij się czymś innym", czyli napisać, co jest nie tak, w którym miejscu, i jeśli ktoś ma jeszcze wizję, to jak to poprawić. Z góry dzięki !

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Czy wyostrzasz zdjęcia po zmniejszeniu? I czy masz ustawioną stabilizację na IS 1?
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Nie wyostrzam, i nie mam stabilizacji.

| OlyJedi Awatar WildLight
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez YagAA Zobacz posta
    Nie wyostrzam, i nie mam stabilizacji.
    mosty zrob kiedys kucajac z tzw. "zabiej perspektywy" moga wyjsc ciekawiej.

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    WildLight: 1 i 3 tak były robione. 2 nie, bo chciałem właśnie pokazać inaczej

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Zdjęcia przed prezentacją po zmniejszeniu powinieneś wyostrzyć. Te zaprezentowane wyglądają po prostu jak poruszone. Nie jestem w stanie ocenić czy to Twój błąd, czy niewyostrzenie po zmniejszeniu. Włącz stabilizację - na początku dużo pomoże (z tytułu wątku wnioskuję, że posiadasz 510), potem jak już "wyważysz" aparat w ręce sam zdecydujesz kiedy jej używać.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Ja sie odnose do 4 i 5.Na mostach sie nie znam wiec o ich walorach sie nie wypowiem.
    Wiec zaczne od malwy(4).Trzeba wybrac,albo pokazujesz caly kwiat,albo cala rosline.Ty wybrales trzecia mozliwosc.Poobcinales kwiat i to dyskwalifikuje fotke,ponadto swiatlo iest niesprzyjajace.Ja osobiscie uwazam,ze malwy jako kwiaty typowo wiejskie najlepiej prezentuja sie na tle typowej wiejskiej chalupki pokazane w calosci.Napewno nie widze ich w tle nowej wilii w kosmicznym stylu.Kwiat wyglada tez bardzo ciekawie na tle ciemno niebieskiego nieba,nawet pod swiatlo jest efektowny.Jednak trzeba na przepaly uwazac.
    Nastepny kwiatek jaki pokazales wymaga stempelka(muchy)chociaz niekoniecznie.Jednak powinienec przyslone o dwie dzialki przestawic i pomiar typowo centralny na najasniejsze jego miejsca.Przycisk do polowy wykadrowac i pstryk.Jak bys w ten sposob zrobil to tlo wyjdzie ciemniejsze i bardziej spokojne,zielen bedzie mniej jaskrawa,platki pokaza swoja fakture i fotka juz na poczatek bedzie warazniejsza.Tego tezaz w niej brakuje.Wszystkiego jest za duzo i nie ma na czym oka zawiesic na dluzej.Nie wiem jaki obiektyw tu miales,ale on rozszczepia barwe niebieskozielona.Po przekatnej wylazi cyjan od LG do PD.Wiec jak dla mnie to serwis a jak tani to kosz,chyba,ze w innych sytuacjach sie sprawdzi.
    Kwiatki duzo lepsze jak poprzednie.