dziękuję serdecznie za odpowiedź, w takim razie i ja się zaopatrzę w ten pilot bo widze że przydałby się w praktyce, tylko szkoda że zoom-em nie mogę się bawić poprzez pilota w e-510- chyba że się mylę
dziękuję serdecznie za odpowiedź, w takim razie i ja się zaopatrzę w ten pilot bo widze że przydałby się w praktyce, tylko szkoda że zoom-em nie mogę się bawić poprzez pilota w e-510- chyba że się mylę
Mój sprzęt: Olympus E-510, Double Kit ED 14 - 42 mm + ED 40 - 150 mm, Lampa Metz 48-AF1, Statyw Velbon 50, akumulatorki, torba i dużo chęci
Nie mylisz się. Jak to sobie wyobrażasz?
Zoom w lustrzankach sterowany jest manualnie więc ta funkcja na pilocie dziala tylko z kompaktami.
PS
Chociaż jakby się dobrze zastanowić, to akurat przy elektrycznym przeniesieniu napędu w obiektywach Zuiko pewnie dałoby się zrealizować i sterowanie zoomem...
Jednak to tylko teoria, w praktyce tego nie ma i nie należy się spodziewać.
Ja kupiłem coś takiego
http://www.allegro.pl/item415360861_...410_e_400.html
i jestem zadowolony. Zabawa przednia, w końcu nie trzeba biegać do aparatu. Na E-420 mam zasięg ok. 10 m, tylko czasami mógłby być większyMogliby też dać sensor z tyłu, ach ten marketing...
A możeby tak pociągnąć kawałek światłowodu z sensora do tyłu? Czy coś takiego mogłoby zadziałać? Ktoś próbował?
Juz o tym myslalem, i wpadlem na pomysl przymocowania lusterka dentystycznego do statywu (mnie jest pilot potrzebny jak aparat stoi na trójnogu) - nie powinno byc trudno.
C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014
Szkoda tylko, że odbiornik jest z przodu a nie z tyłu aparatu :/
E-510 + dual kit + ZD 70-300 + petri 55mm 1:1.8 + CF 8GB SanDisk Extreme III + CF 16GB Pretec + xD 1GB FujiFilm + Orion Trekker II + Metz 48 AF-1
www.pledwon.unl.pl
OM10, E-3, E-510 | ZD 8, 9-18, 14-54, 50, 40-150, 14-42 | Fl50R
Czy jest jakaś możliwość wyzwolenia pilotem podobnie, jak przyciskiem na korpusie - do połowy, żeby złapać AF a potem dopiero sama migawka, czy musi być wszystko realizowane razem po wciśnięciu 'S' ?
Były użytkownik e-systemu. Obecnie Nikon.
http://foto.moon.pl/uzytkownik/2007