Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Zoom i ostatnie pytanko.

Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Zoom i ostatnie pytanko.

Witam

Na wstepiem przyznam sie szczeze ze jeszcze nie zakupilem olka dlatego ze zastanawiam sie caly czas zoom'em.
    Zdiecia mam zamiar robic w gorach i czytalem ze 10x moze sie bardzo przydac.
    MIalem zamiar kupic c-4000 czytalem o nim duzo dobrego ale zoom 3x
    Wiec mysle nad tym intensywnie czy dolozyc kase do tego zoom'u ( okolo +/-700 zl) czy zostac przy c-4000 czy moze wziasc c-720 (zoom 8x podobna cena) jak jeszcze raz mozecie mi poradzic bede bardzo wdzieczny. Bo tak naprawde to nie wiem jak to jest z tym zoomem przyda sie czy nie hmm jak to sie mowi jestem zielony.

Dzieki wielkie.

ps. co sadzicie o olku c 720 moze to by byl zloty srodek w mojej sytuacji ?

Hmm... ja mam c-4000 i przyznam, że też miałam podobny dylemat odnośnie zoomu. Brak kasy i perspektyw na zmianę tego stanu rzeczy zdecydował, że kupiłam własnie c-4000. Nie żałuje, bo zazwyczaj mi wystarcza. W sumie brakowało mi zooma ostatnio, gdy próbowałam fotografować księżyc, ale to był tylko taki eksperyment - nie fascynuje mnie to jakoś nadzwyczajnie, więc generalnie jest ok :))
    No i nie wiem, co ci jeszcze powiedzieć..... Ja chciałam mieć dobry aparat za niezbyt wysoką cenę, porównywałam parametry i takie tam. Padło na c-4000 :))
    C-4000 + 16MB + 128MB + tuleja + UV + statyw = )
    Wiedźmie foty na PLFOTO
    Prywatna galeria zdjęć Wiedźmy

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    C720 to stary model. Brak mozliwosci recznego ustawiania ostrosci oraz ponoc bardziej szumiaca matryca.
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Juz wiem pomiedzy czym mam wybierac C-4000 i c-740 te dwa modele sa w granicy zasiegu mojego portfela gryzie mnie troche ten zoom a moze sie przyda a moze z tego co czytalem to oba aparaty robia ladne dobre foty (jak na ta kaske) i podobne wiec roznica tylko w zoomie jak sie myle to mnie poprawcie.

ps. czy dostane jeszce c 740 w sklepach czy tylko w necie tak jak c 4000 (jakos wolalbym na miejscu zakup)

Pozdrawiam

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Co wybrać?

Mam C-4000 i nie żałuję. Ten zoom, owszem kusi, ale słyszałem różne (często mało pozytywne opinie) na jego temat. Duży zoom cierpliwej ręki albo statywu; zdjęcia z dużym zoomem mają z reguły słabą jakość (chyba, że jest to jakiś drogi aparat). Poza tym zastanów się czy jest Ci niezbędny.
    Pozdrawiam!

Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Zoom by mi sie przydal na wakacje jade w gory.

Czy ma ktos moze zdiecie z c 740 zrobione z max zoomem ? albo jakas www z takimi fotami?

Dzieki
    Pozdrawiam

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    :roll: witam co do zdjec wykonanych z zoomem to popatrz sobie tutaj... http://www.inet.art.pl/zdjecia/index...ir=olympus_740. mialem ten sam problem co ty.w koncu wybralem c-760...pozdrawiam... :) 8)

Awatar RHans
    Mieszka w
    Jarosław
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Może aparat z zoomem.Mam podobny i nie narzekam na jakość zdjęć,czasami zoom może się przydać.Wiadomo, że ręka musi być w miarę pewna,by zdjęcie na pełnym zoomie nie było poruszone.Jest to do opanowania,trzeba trochę popstrykać.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    147
    Moja galeria
    @RHans chciałem zauważyć, ze @Metroid pytał o to Lip 06, 2004 3:29 i chyba do dzisiaj już kupił jakiś aparat, więc nie widzę potrzeby odgrzewania starych wątków.

Chyba moderatora wyręczam
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Faktycznie luc4s, ale miło że zaglądasz do wątków i chętnie przystępujesz do dyskusji. Niejako dla następnych nowych forumowiczów będzie to dowód na dobry model C740 i w archiwum znajdą ten post
    Olek C-5060WZ, Canon EOS 400D, olek SP-320 i C-765
    GG 3520341, TLEN: nimizt1@tlen.pl
    www.michalmilde.pl