Jeśli nie można ostrzyć w trakcie kręcenia to takie nagrywanie jest bezużyteczne. Ja nie chcę w lustrzance kamery, bo jej nie potrzebuję. I nie chcę za nią dodatkowo płacić.
Do kręcenia filmów mam amatorską kamerę Soniacza.
Rafale, można ostrzyć, ręcznie -akurat w tym przypadku nie widzę problemu.
Porównaj sobie jakość i możliwości amatorskiej kamery sony (stałoogniskowiec z GO "od teraz do nieskończoności" do tego co potrafi D90 z matrycą APS-C i wymienną optyką -przykładowych filmów w sieci jest już sporo)
[dopisane]
aleeeee pojechałem z tym stałoogniskowym obiektywem a amkatorskich kamerach Sonywidać jeszcze się do końca nie obudziłem -sorry
![]()
Ostatnio edytowane przez Fatman ; 27.08.08 o 10:03
No ładnie, nie sadziłem ze Nikon będzie pierwszy....z movie clips. Jedyne co jest do bani to MJPEG. Ciekawi mnie co wymyśli reszta, sadząc po cenach s5pro, może pojawi się fuji FF a to już byłby gwoźdź do trumny dla wielu puszek w moich oczach (pod względem IQ).
Ostatnio edytowane przez qbic ; 27.08.08 o 10:37
no własnie.............. ciekawe czemu MJPEG ? -więcej zajmuje, będzie bardziej upierdliwie.......
ja w każdym razie kolejny raz musze zmienić plecak/torbę foto, bo D90 już się do obecnej nie zmieści![]()
Coraz bardziej mi się podobają te filmiki a szczególnie mała GO. Super sprawa do krótkich filmików przyrodniczych.