Strona 34 z 39 PierwszyPierwszy ... 243233343536 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 385

Wątek: Nikon d90

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sickside Zobacz posta
    "Ech. Taka jest Polska (bez obrazy)." ależ ja nie jestem za postępem, a apropo "czegoś do wszystkiego", stara nokia z czarnobialym wyswietlaczem dziala mi do dzis, tylko bateryjka pada, nowa coraz czesciej sie wiesza, winda 98 dzialala mi zawsze swietnie, potem xp troche gorzej, viste wogole usunalem. moze to doswiadczenie mi kaze tak reagowac ale im kupuje cos bardziej napchanego tym gorzej mi dziala
    Generalizujesz strasznie mimo iż to Twoje zdanie - Winda 98 w porównaniu do XP to pod względem wydajności i ogólnych zastosowań to dinozaur... Dopiero Win 98 SE jak dobrze pamiętam wspierał w pełni USB i pełną personalizację (Wg. Mnie Win ME to była porażka MS - mimo iż to był restajlinowany Win 98 )

Z komórką się zgodzę mam niespełna 4 letnią nokie 3120 która śle smsy i dzwoni (ponoć potrafi mms wysłać ale mało mnie to obchodzi spełnia Moje oczekiwania w 100 %

jednak kupując nowego Laptopa chciałbym mieć obsługę Wi-Fi w standardzie N (wiekszy transfer i to na czym mi zależy zasięg), wejście HDMI, bluetootha i inne pierdoły które potencjalnie rzadko używane czasami się przydają...

A teraz bez OT tak ogólnie to D90 co by nie mówić dobra pucha która z dobrym szkłem może wiele zwojować.
    Ostatnio edytowane przez dziekan ; 3.01.09 o 22:42
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

GoOrange
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    W takim razie są kompletnymi nieudacznikami, bo ceny ciągle spadają.
    Powinny spadać jeszcze szybciej! Właściwie to tylko dokładanie bajerów utrzymuje taki poziom cen. Ostatnio gdzieś widziałem ranking popularności lustrzanek w najbardziej świadomym technicznie narodzie świata - Japonii. Byłem zdziwiony małą popularnością topowych modeli...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    to tak jak z e3 żeby cenę trzymać dostajesz lampę

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Osobiście dzielę body ze względu na efektywność AF na dwie grupy. D3/D700 oraz D300/D90. Skoro AF w D300 wielu uważa za super, to tego z D90 obawiać się nie należy.
    Tyle że AF z D90 ma dość mało wspólnego z tym z D300, to raczej układ podobny do D80/D200. Dodali mu co prawda 3D Tracking i sprzęgli z matrycą pomiaru światła, ale do tego co oferuje D300 to mu jednak bardzo daleko.
    Zapraszam do albumu i galerii

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    Tyle że AF z D90 ma dość mało wspólnego z tym z D300, to raczej układ podobny do D80/D200. Dodali mu co prawda 3D Tracking i sprzęgli z matrycą pomiaru światła, ale do tego co oferuje D300 to mu jednak bardzo daleko.
    Używałeś? Jest szybszy, wolniejszy, dokładniejszy czy mniej dokładny od tego z D300? Opisz swoje wrażenia. Ja podtrzymuję, że szybkością i dokładnością odpowiada układowi z D300.

rocco
    Gość
    Używałeś? Jest szybszy, wolniejszy, dokładniejszy czy mniej dokładny od tego z D300? Opisz swoje wrażenia. Ja podtrzymuję, że szybkością i dokładnością odpowiada układowi z D300.
    Nie miałem nigdy w rękach D300.
    Mam teraz D90 i jestem z niego zadowolony, także z autofokusa. Niemniej mam wrażenie, że Olek E-3 był sprawniejszy w te klocki. Może nie szybszy bo z obiektywami AF-S D90 ostrzy momentalnie a E-3 używałem ze szkiełkami bez SWD ale sprawniejszy przy słabszym świetle, zwłaszcza na bocznych punktach bo środkowy jest OK.
    Nie mam bezpośredniego porownania bo nie miałem tych puszek jednocześnie, to tylko moje odczucia.

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta
    Nie miałem nigdy w rękach D300.
    Mam teraz D90 i jestem z niego zadowolony, także z autofokusa. Niemniej mam wrażenie, że Olek E-3 był sprawniejszy w te klocki. Może nie szybszy bo z obiektywami AF-S D90 ostrzy momentalnie a E-3 używałem ze szkiełkami bez SWD ale sprawniejszy przy słabszym świetle, zwłaszcza na bocznych punktach bo środkowy jest OK.
    Nie mam bezpośredniego porownania bo nie miałem tych puszek jednocześnie, to tylko moje odczucia.
    Są tacy, co po przesiadce z D200/D80 na D300 odnieśli wrażenie, że AF w D200/D80 jest szybszy. Każdy ma jakieś odczucia często nie pokrywające się z odczuciami innych. Każdy układ ma swoją specyfikę i uczymy się z niego efektywnie korzystać wraz z nabywanym doświadczeniem. D90 ma stary układ z D200/D80 wzbogacony o nowe funkcje, ale IMO nie jest on gorszy pod względem szybkości i trafności od tego z D300. To oczywiście moje wrażenia. Nie miałem możliwości obcowania na tyle długo z D90, by móc dokładnie sprawdzić punkt po punkcie jak działa. Odpisałem jedynie na post kolegi kowal73, którego zaniepokoiły uwagi Fatmana. Niepotrzebnie, bo jak zresztą sam stwierdziłeś układ AF w D90 jest bardzo dobry.
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 4.01.09 o 05:07

rocco
    Gość
    Jest bardzo dobry, to fakt
    Pewnie gdybym pobawił się D3 to miałbym inne odczucia

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Nie mam w tej chwili ani D90, ani tym bardziej D300
    Miałem okazję jednak pobawić się przez dłuższą chwilę jednocześnie i jednym i drugim aparatem. Mogę się zgodzić że D90 ma podobną szybkość i dokładność jeśli używamy tylko środkowego czujnika, jednak przy dynamicznych scenach, tam gdzie używany jest 3D Tracking i przekazywanie obiektu do kolejnych pól AF jednak te 51 pól daje dużą przewagę nad 11, dodatkowo czujnik RGB z 1005 pikslami dostarcza jednak ciut więcej informacji niż 420 w D90.

Nie twierdzę przy tym że D90 ma zły AF, to IMHO bardzo udany układ i w 90% wystarczający, a dla mnie to nawet w 99%, jednak uważam że D300 jest lepszy.

To oczywiście tylko moja opinia.
    Zapraszam do albumu i galerii

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    czyli af jest szybki i pewny -dzięki
    jak jest LV - ostrzy jak e330 czyli mogę obserwować cały proces ostrzenia czy jak e3 - strzały znikąd?