Strona 31 z 39 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 385

Wątek: Nikon d90

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    No dobra, jak ACR miało odszumowywanie na 25. to ja już nic nie mówię...

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Daniello Zobacz posta
    No dobra, jak ACR miało odszumowywanie na 25. to ja już nic nie mówię...

a mimo wszystko mógłbyś ? bo już dosyć późno jest i mam lekką pomroczność (wolno chwytam)

[dopisane]

czyżby chodziło o to, że to mała wartość ? owszem, mała bo ostrość twarzy, która znajdowała się na tym zdjęćiu (jak widać zaprezentowałem jedynie mało ciekawy bokeh) była dla mnie dosyć istotna -i chciałem aby na wersji z ACR była taka sama jak z NX2 -owszem2, mogłem dać color na p[owiedzmy 50 i odszumianie luminacji na powiedzmy 70, ale wtedy ostrość/detal idą w las i są nieporównywalnie gorsze niż w NX2

aha i dodam jeszcze, że wraz z wzrostem odszumiania luminance, rośnie mocno "ciapkowatość" na fotce.....

wszystko stanie się jasne jutro (kurczę........ dziś właściwie) jak wstawię odpowiedniego NEFa do zabawy dla wszystkich
    Ostatnio edytowane przez Fatman ; 29.12.08 o 02:31

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    ACR nawet przy większych wartościach potrafi nie sprostać szumowi z tego co zdązyłem zauważyc,
    używam wtyczki do Psa o nazwie Ninja Noise i naprawde nie ma mocnych nie zmiękcza zdjęć a szum nawet gruby powstały przy dłuższych naświetlaniach znika bez śladu.

załączam zdjęcie DRI z d90
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ITR Cloudy Day 8x6.jpg
Wyświetleń:	325
Rozmiar:	151,0 KB
ID:	10865  

S4INT
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Bust Zobacz posta
    ACR nawet przy większych wartościach potrafi nie sprostać szumowi z tego co zdązyłem zauważyc,
    używam wtyczki do Psa o nazwie Ninja Noise i naprawde nie ma mocnych nie zmiękcza zdjęć a szum nawet gruby powstały przy dłuższych naświetlaniach znika bez śladu.

załączam zdjęcie DRI z d90
    Ale co to zdjęcie ma do ACR i odszumiania? Zreszta przy tej wielkości zdjęcia z każdego aparatu przy dowolnym iso będzie wyglądało tak samo, lub bardzo podobnie jeśli chodzi o widoczność szumu.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    to zdjęcie nie ma nic do szumu... niewiem jak mozna było pomyslec tak o zdjeciu 800x500... pełnej rozdzielczości bym i tak nie zmieścił bo jest limit, zamiesciłem je tak sobie, moze komus sie spodoba.

tu znalazłem nefy i jpgi z d90 jesli ktos jest zainteresowany pełną rozdzielczością w surowym stanie (przy okazji jest tez dobry test d90)
    http://fotografuj.pl/Article/TEST_Ni...age/11#content

S4INT
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Bust Zobacz posta
    to zdjęcie nie ma nic do szumu... niewiem jak mozna było pomyslec tak o zdjeciu 800x500... pełnej rozdzielczości bym i tak nie zmieścił bo jest limit, zamiesciłem je tak sobie, moze komus sie spodoba.

No właśnie się zdziwiłem, że do swojej wypowiedzi dodałeś taką fote.
    Nvm, EOT

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    a mimo wszystko mógłbyś ? bo już dosyć późno jest i mam lekką pomroczność (wolno chwytam)
    Według mnie 25 to bardzo duża wartość - choć ktoś wcześniej pisze, że jest odwrotnie
    Ja używam bardzo małych wartości.

To co jeszcze dopowiedziałeś trochę pogrąża tego ACRa. W sumie ciekawe, bo to bardzo chwalony program. Może po prostu z tym D90 sobie nie radzi(nowa pucha).

| OlyJedi Awatar kapir
    Mieszka w
    Staszów
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Daniello Zobacz posta
    To co jeszcze dopowiedziałeś trochę pogrąża tego ACRa. W sumie ciekawe, bo to bardzo chwalony program.
    Też dość dawno temu pisałem, że pod najwięcej detali z orfów wydobywa OM/OS, a ACR raczej mydli. Widocznie potwierdza się to również z innymi markami. Po prostu jak "coś jest do wszystkiego to jest ...".
    "Jeśli chcesz uniknąć krytyki - nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim" (Elbert Hubbard)
    OM-D i OM1n: 12-50 Panas 20/1,7 OZ 50/1,8 OZ 135/3,5 vivitar 28/2,5 metz 54mz4i.

Awatar sickside
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    jak bede chcial krecic filmy to kupie kamere, niepotrzebny bajer zawyzajacy cene, ktos wspominal o gps????????? a na ch** mi gps w aparacie?

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Sickside, postaraj się pisać tak, by nie było potrzebne używanie ** .
    GPS w aparacie jest bardzo jazzy. Za GPS w Olku oddał bym nawet kurzotrzepaczkę.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto