Strona 38 z 39 PierwszyPierwszy ... 2836373839 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 385

Wątek: Nikon d90

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Aaaaa na to nie wpadłem

Z tym, że to bardziej wina szkła 18-105 niż D90. Doświadczyłem tego 2 razy (aparat brata i znajomej). W obu przypadkach pomogło wyczyszczenie styków.
    Radykalnym ale przynoszącym 100% skuteczności "lekiem" na tą przypadłość, była zmiana obiektywu na inny

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    122
    Moja galeria
    OK,zle sie wyraziłem.Chodzi o wyskakujący błąd obiektywu albo karty.Uniemozliwiało to wykonanie fotki.Jednym ze sposobów chwilowego usunięcia problemu było pokręcenie obiektywem.
    Problem był poruszany na forum N.Producent olał problem zupełnie mimo,że wpisów było kilkase.Na zagranicznych forach tez o tym pisano.
    Zastosowanie innego obiektywu tez nie zawsze skutkowało pozytywnie.

Alleg_pl
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez voovoo2 Zobacz posta
    OK,zle sie wyraziłem.Chodzi o wyskakujący błąd obiektywu albo karty.Uniemozliwiało to wykonanie fotki.Jednym ze sposobów chwilowego usunięcia problemu było pokręcenie obiektywem.
    Problem był poruszany na forum N.Producent olał problem zupełnie mimo,że wpisów było kilkase.Na zagranicznych forach tez o tym pisano.
    Zastosowanie innego obiektywu tez nie zawsze skutkowało pozytywnie.
    skutkowalo
    18-105 ma plastikowy bagnet i czasami mialo luzy.

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    122
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Alleg_pl Zobacz posta
    skutkowalo
    18-105 ma plastikowy bagnet i czasami mialo luzy.
    Szkoda,że ci z Nikona tego nie potwierdzili.Pewnie wielu posiadaczy 90-tki by się ucieszyło.

Alleg_pl
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez voovoo2 Zobacz posta
    Szkoda,że ci z Nikona tego nie potwierdzili.Pewnie wielu posiadaczy 90-tki by się ucieszyło.
    te info pochodza akurat z nikoniarzy, swoja droga wyolbrzmiasz problem. strasznie
    Problemy wystepuja ze specyficznym obiektywem w specyficznych okolicznosciach. i problem wystepuje nie tylko z d90 przy tym szkiełku.

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    122
    Moja galeria
    OK,wyolbrzymiam strasznie.W sumie to nie mój problem.Dobrze wiedzieć,że kitowy obiektyw to specyficzny obiektyw.

Alleg_pl
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez serafin Zobacz posta
    taaa i czy gumy będą złazić
    pomijajac fakt ze d90 ma jedna gume, pod kciukiem, reszta to okladziny (wez np d300 do reki, bedziesz wiedzial co mam na mysli) to nie ma sie co odklejac :P

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Ja to mam jakieś szczęście do tych Nikonów..... osobiście miałem 5 przez dłuższy czas (czyli rok lub więcej) i z żadnego guma nie odłaziła.... W sumie do Olympusa i Canona też miałem szczęście, bo z nich też nie złaziła (a naczytałem się, że złazi).

Ludzie......... wystarczy trochę pomyśleć tylko.........

Pot. Jednym dłonie pocą się bardziej niż innym. Gdyby moja żona używała aparatu tak często jak ja, to na 100% gumy by się odkleiły, bo bardzo pocą się jej dłonie, zwłaszcza pod wpływem stresu.
    Ja nie mam z tym problemu i gumy w moich aparatach się nie odklejają. Owszem producent mógł by o tym pomyśleć. Widać jednak, że mają "mało potliwych' testerów....

voovoo2, wystarczyło styki przeczyścić i aparat ożywał -na dłuższy czas. Niestety w przypadku 18-105 coś musiało pójść nie tak, bo czyszczenie styków trzeba było robić częściej niż w przypadku innych szkieł (np. używając innych szkieł w D70, 80, 300s, 3, w ogóle nie czyściłem styków).
    18-105 pyli przy wkręcaniu, ściera się -innego wyjaśnienia nie mam.

zonkinho
    Gość
    Mam już jakieś 8 miesięcy D90 (jak ten czas szybko leci), strzeliłem dzisiaj fotę nr 10963 i ani razu nie wyskoczyło E. No dobra, gdy nie ma karty to wyskakuje. I po pierwszym włączeniu też wyskoczyło, gdyż nieświadomy przestawiłem manualnie przysłonę w obiektywie i pomyślałem "Boże, jaki shit ten Nikon, od razu mi się zje^%^". Póki co nie narzekam, fajnie się sprzęcik sprawuje, zwłaszcza jak na puszkę za którą dałem 2300 zł.

Co do D95, to zapowiada się ciekawie. Ciekawe co z serią D400 w takim razie.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    171
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta
    Czyżby to miało jakiś związek ze sprzedawanym przez Ciebie E3?
    NIE!
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie chce mi się wierzyć w magnezowe body. Jeśli się jednak okaże, że to prawda, to Canon ze swoim plastikiem w 60D już na wejściu leży i kwiczy.
    E tam - duzi chłopcy wolą magnez, ale do tej pory plastikowy D90 sprzedawał się nieźle, chociaż jego canonowski konkurent (50D) jest porządniej zrobiony. Wszystko kwestia bebechów i ceny. Faktycznie ciekawie by było jakby Nikon zastosował magnezową obudowę a Canon zrezygnował z niej na półce, gdzie te aparaty mają konkurować.
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 17.08.10 o 13:38
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook