Nie mówicie - okularnik jeśli chce zobaczyć parametry w wizjerze, musi się przycisnąć z lubością. Dlatego z ME-1 raczej rzadko sprawdzam, co tam mi z boku pisze - idę na żywioł. To można pokochać![]()
Nie mówicie - okularnik jeśli chce zobaczyć parametry w wizjerze, musi się przycisnąć z lubością. Dlatego z ME-1 raczej rzadko sprawdzam, co tam mi z boku pisze - idę na żywioł. To można pokochać![]()
To jest sprawa użytkownika. Ja jak zacząłem robic fotki
E-510 to nawet nie wiedziałem, że ten aparacik ma mały wizjer. Dowiedziałem sie na forum.
Przedtem pstrykałem sobie lustrem analogowym ( ok.15 lat ) Canona, a ma on b. dobrą matówkę, no i jakoś "ciemnica" Olka nie zbiła mnie z pantałyku.
Kolega z pracy natomiast narzeka. Cóż każdy ma inne oczy.
Niestety będziesz musiała sama podjąć decyzję. Pomarudź sprzedającym i porównaj ( jak jest taka możliwość ) w świetle jakiego najczęściej się spodziewasz przy robieniu fotek. I pomyśl jescze o innych aspektach, nie tylko o celownku.
Pozdrawiam i życzę CIEBIE zadawalającego wyboru.
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
wizjer i tylko 3 punkty af to największe minusy 510tki..
dlatego coraz częściej rozmyślam o jakiejś drugiej puszce np Canon 20D lub Nikoś D70 - teraz ceny za te puszki są śmieszne..a mają i wizjer większy i np. canon 9 punktów AF..
Faktem jest ze dopóki nie przeczytałem na forum ze 510 ma mały wizjer wydawało mi się że jest ok.
Teraz już mi sie nie wydaje ,jestem pewny,kolega ma Nikona 80 ,i naprawdę nie widzę różnicy,może tylko w położeniu info.ale to kwestia przyzwyczajenia.
Tak jak Mysikrólik noszę okulary, ale do wizjera jako takiego nic nie mam. Da się przeżyć. Bardziej mnie wkurza wyświetlanie danych z jego prawej strony... Qrde, jakby nie mogli zrobić tego po ludzku, poniżej...
Ale do wszystkiego idzie się przyzwyczaić![]()
"Fotografując staraj się pokazać to, czego bez ciebie nikt by nie zobaczył." Robert Bresson
Też jestem okularnikiem i tak samo wkurzają mnie te parametry po prawej.
Ale da się z tym żyć.
A moja połowica przeważnie łapie ostrość na innym punkcie niż potrzebuje.
Z tego widać, że nawet te trzy punkty, to o dwa za dużo (przynajmniej dla niektórych).
Ja zwykle używam jednego.
Mały wizjer to nie jest problem.Wczesniej miałem E-1,ktory miał całkiem (jak na Olka) spory wizjer.Po zakupie E-510 założyłem ME1 i jest swietnie.........dodam,że jestem okularnikiem.