witam prosil bym o porade ostatnio zobaczyle w wizjerze jakis kurz postanowilem ze go wyczyszcze i zrobilem jeszcze gorzej zaczelem tym pendzelkiem czyscic szkielko za matowka i zrobilem na nim rysy jest teraz jeszcze gorzej co moge zrobic jak wogole sie nazywa te szkielko czy sa one dostepne do kupienia mam e-510 i jeszcze jest na gwarancji czy jest szansa ze zrobia mi to w ramach gwarancji .

Odpowiedz z cytatem
  Odpowiedz z cytatem )
) | OlyJedi
| OlyJedi 

ja miałem to samo , koszt naprawy 750 zybli + ew wymiana matówki, w zależności od tego jak ją czyściłeś ale generalnie wyczyszczenie matówki w domu bez odpowiedniego sprzetu jest niewykonalne , można ją tylko zapaskudzić jeszcze bardziej. "szkiełko " nad matówką jest najwidoczniej bardzo wrażliwe na jakiekolwiek działania mechaniczne.uszkodzenie nie ma wpływu na działanie aparatu i jakość zdjęć .Ja nie mogłem patrzeć na te rysy i... kupiłem nowe body
 ja miałem to samo , koszt naprawy 750 zybli + ew wymiana matówki, w zależności od tego jak ją czyściłeś ale generalnie wyczyszczenie matówki w domu bez odpowiedniego sprzetu jest niewykonalne , można ją tylko zapaskudzić jeszcze bardziej. "szkiełko " nad matówką jest najwidoczniej bardzo wrażliwe na jakiekolwiek działania mechaniczne.uszkodzenie nie ma wpływu na działanie aparatu i jakość zdjęć .Ja nie mogłem patrzeć na te rysy i... kupiłem nowe body  teraz mam dwie 510-tki ,ta z porysowanym szkłem na gwarancji jeszcz 1,5 roku leży w szafie [naprawa 800 ,nowe body 1300!!!
 teraz mam dwie 510-tki ,ta z porysowanym szkłem na gwarancji jeszcz 1,5 roku leży w szafie [naprawa 800 ,nowe body 1300!!! ]. Przestrzegam wszystkich grzebaczy , nie ruszajcie matówki a tymbardziej soczewki nad matówką nawet jak będzie tam paproch wielkości paznokcia
 ]. Przestrzegam wszystkich grzebaczy , nie ruszajcie matówki a tymbardziej soczewki nad matówką nawet jak będzie tam paproch wielkości paznokcia