Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: szklo za matowka

Awatar sadan20
    Mieszka w
    bialystok
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

szklo za matowka

witam prosil bym o porade ostatnio zobaczyle w wizjerze jakis kurz postanowilem ze go wyczyszcze i zrobilem jeszcze gorzej zaczelem tym pendzelkiem czyscic szkielko za matowka i zrobilem na nim rysy jest teraz jeszcze gorzej co moge zrobic jak wogole sie nazywa te szkielko czy sa one dostepne do kupienia mam e-510 i jeszcze jest na gwarancji czy jest szansa ze zrobia mi to w ramach gwarancji .
    olympus E-510

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świebodzice
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    \technicznie nie potrafię pomóc (jeszcze)
    Jednak co do naprawy to trudno oczekiwać od serwisu naprawy gwarancyjnej jeśli sam ewidentnie nabroiłeś. Serwis Olka jest super, ale bez przesady. Jeśli naprawa jest niezbędna to szykuj sie na koszty - jakie - najlepiej zadzwoń do serwisu, opowiedz - tam na pewno pomogą.
    Pozdrawiam
    E-510, 14-42, 40-150 (stary), 35, fl-36
    IS 3000, Tough 3000, Zenit 122,
    Nikon d7000, 18-105, 50/1,8

Mieszka w
    N.Sącz (okolice)
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Czegoś tutaj nie rozumię, jak pendzelkiem, przypuszczam że miękkim, można porobić rysy na szkle za matówką. Chyba że wyjmując matówkę przy pomocy szczypiec podrapałeś te elementy. A może to nie są rysy tylko pendzelek miałeś np. z puderniczki żony i porobiłeś kreski resztkami tego pudru czy czegoś co na nim było?
    ...dobra puszka, nigdy nie jest zła. Oly E-510 z Metzem 48AF-1.Do tego Nikon D7000 i D5100, Nikon SB600, Sunpak PZ5000AF i jeszcze trochę innego sprzetu.

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    W_ogóle i pędzelek jesli już

A tak w temacie - nie sadze, ze to rysy, moze to drogne nitki / wlokna z pedzelka?
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    znajomy też sobie porysował ten element...ściereczką.

| OlyJedi Awatar Drughi
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    proponuję abyście sobie poczytali to https://forum.olympusclub.pl/showthr...285#post212285
    OLYMPUS Your Vision, Our Future

| OlyJedi Awatar pledwon
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Porysowałem sobie matówkę i oddałem na gwarancji. Bez problemu wymienili mi za darmo
    Rozmawiałem z serwisie o kupnie matówki ale sympatyczna pani powiedziała mi że zrobią to mi w ramach gwarancji. W regulaminie gwarancji wyraźnie jest napisane że tego nie obejmuje. Czyż serwis Olka nie jest super. Tu masz adres do przesympatycznej pani z serwisu :
    joanna.karpinska@olympus-europa.com
    www.pledwon.unl.pl
    OM10, E-3, E-510 | ZD 8, 9-18, 14-54, 50, 40-150, 14-42 | Fl50R

| OlyJedi Awatar Drughi
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Teraz bardzo obiektywnie. Jako handlowiec uważam, że nie ma lepszego serwisu niż Olympus...
    OLYMPUS Your Vision, Our Future

Awatar martinero
    Mieszka w
    3miasto/Szwajcaria...Kaszubska
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Porysowane szkło nad matówką

Przykro mi ale szkiełko masz porysowane ja miałem to samo , koszt naprawy 750 zybli + ew wymiana matówki, w zależności od tego jak ją czyściłeś ale generalnie wyczyszczenie matówki w domu bez odpowiedniego sprzetu jest niewykonalne , można ją tylko zapaskudzić jeszcze bardziej. "szkiełko " nad matówką jest najwidoczniej bardzo wrażliwe na jakiekolwiek działania mechaniczne.uszkodzenie nie ma wpływu na działanie aparatu i jakość zdjęć .Ja nie mogłem patrzeć na te rysy i... kupiłem nowe body teraz mam dwie 510-tki ,ta z porysowanym szkłem na gwarancji jeszcz 1,5 roku leży w szafie [naprawa 800 ,nowe body 1300!!! ]. Przestrzegam wszystkich grzebaczy , nie ruszajcie matówki a tymbardziej soczewki nad matówką nawet jak będzie tam paproch wielkości paznokcia tylko serwis
    "Człowiek musi dokonywać wyborów.W tym tkwi jego siła : w możliwości podejmowania decyzji.
    Paulo Coelho
    Leica...Vilia...Agfa box...Zorkii...parę obiektywów ZD , E-510 i karton Heliosów

| OlyJedi Awatar herbie_mp
    Mieszka w
    Mysłowice, woj.Śląskie
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Hmmm, nie sądziłem nigdy, że można cokolwiek oprócz wody zarysować pędzelkiem... Ja jakiś czas temu musiałem usunąć jakieś paprochy z matówki (nawet dwa razy...), ale nie udało mi się jej zdewastować...
    Naprawdę, jestem zdziwiony...
    "Fotografując staraj się pokazać to, czego bez ciebie nikt by nie zobaczył." Robert Bresson