Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Jaka torba Lowe pro? - wątek o produktach firmy Lowe Pro

qbic
    Gość
    Polecam Rezo 180AW
    3 Obiektywy + body + akcesoria (i jeszcze jest odrobina miejsca np na komórkę)

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Ooo, popieram. W tym wielkim temacie-kombajnie kopalam juz wiele razy, czego efektem bylo... iscie na canon-board... ;p Bo tam latwiej cos znalezc.

A tak w temacie, to powiem cos o serii Reporter. Jak wyzej/ bardzo wygodne torby [kumpel ma, ale doswiadczenia moje ;p], jednak typ klapy mnie nie odpowiada [cala sztywna gora, imho niepraktycznie], za to [i pewnie dlatego] jest otwor na gorze torby. Kto co lubi, ale sama torba wygodna, pasek - imho o wiele, a rozmiarow jest duzo.

No i jeszcze jedna praktyczna roznica Reporter vs. Nova - w R. jest dosc duzo kieszonej na bibeloty, w N. nie ma... Jest jedna z przodu, gdzie zarazem od wewnatrz jest pokrowiec AW, 2 w klapie [przy otwieraniu wszystko lata] i tyle... :/
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria

torba

witam
    mam AW5
    mieści sie w niej C8080 +e500 z podpiętym 14-54 , lampa 36 , ZD35 , ZD40-150, i reszta klamotów(kilka blm-1 , jakieś filtry, ładowarka , 3kpl.akumulatorków do lampy)
    lekka w takiej konfiguracji nie jest
    szukałem dosyc długo torby dla siebie i akurat padło na tę , kupiłem w promocyjnej cenie na wyprzdeazy chyba za 160 zł , wiec długo sie nie zastanawiałem
    jak dla mnie jest bardzo ok
    pozdrawiam
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi Awatar mateuss
    Mieszka w
    Warszawa-Gocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Wujek użytkuje Nova 4: wchodzi 400d z gripem z podpiętym 24-105L + 70-200L f4 IS + lampa metz 58af i canon speed lite 430ex plus szpargały w stylu parę zapasowych aku + ładowarka i paluszków AA, dysk zewnętrzny jeszcze się zmieścił. Dobrym rozwiązaniem jest dokupienie pasa biodrowego - odciąża ramię i torba nie lata na wszystkie strony.
    Od sprzedawcy wiem że nowa seria tych toreb (np Nova 200 itp) mają plastikowe ucha od paska naramiennego...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Do wczoraj AW2 była dla mnie wystarczająca. Ale od dziś muszę w niej zmieścić takiego potwora jak 50-200 . I stała się ciasna.
    Wcisnąłem go w futerał od 14-54, w ten sposób mieści się jeszcze lampa, kapsle i jakieś drobiazgi.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrólik Zobacz posta
    Czy ktoś posiada może torbę Lowe Pro Nova 3 AW i może praktycznie opisać ile do niej wchodzi? (nie tam teksty z Allegro).
    Posiadam Novą 4, oglądałem przy zakupie 3 ale IMHO lepsza ciut za duża niż za mała. Na co dzień wolę plecak, Novą 4 zabieram na wesela i kilkugodzinne imprezy wyłącznie fotograficzne. To taki klocek. Jej zaletą i wadą jednocześnie jest wysokość - koło 19-20cm (przestrzeń wewnątrz) - w praktyce w pionie wejdzie to niej już solidny teleobiektyw (40-150 stary ma jakieś 12,5cm). Z drugiej strony przy mniejszych szkłach spora cześć przestrzeni jest niewykorzystana - torba niespecjalnie się nadaje do lokowania sprzętu - jeden na drugim. Do Novej 4 zabieram E-330+14-54 + 40-140 (stare) + 50/2 + Fl-36 i pozostaje jeszcze jedna spora komora na dowolny obiektyw - do 19-20 cm lub inny sprzęt. Do tego mam w niej sporo osprzętu - filtr Pl, zapasowe bat do lampy i aparatu, filtry Cokina wraz z adapterem i holderem i jak trzeba portfel, husteczki higieniczne, niedużą książkę, notes, długopis itp. Torba robi niezłe wrażenie, wolałbym jakieś sensowne kieszenie zamiast siateczek z boku oraz inaczej rozwiązaną kieszonkę w klapie tej torby, poza tym bez uwag.
    Jak chcesz jakies foty lub masz więcej pytań - dawaj śmiało...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

rocco
    Gość
    Miałem kedyś model Nova 2 a ostanio Nowa 3.
    Ta druga daje radę ale jest za bardzo "napompowana", jak wszystkie torby foto.
    Jest po prostu za gruba, wolałbym szerszą i cieńszą.
    Więc wymieniłem na Mekko.

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Ktotek - wielkie dzięki. Dałeś mi do myślenia, żebym nie przeholowała w drugą stronę. Potrzebuję właśnie zapakować body z podpiętym 70-300mm + 3 obiektywy. O boczne kieszonki się nie martwię, bo akurat ich układ w Nova mi pasuje. Nie noszę wiele szpargałów, ale do torby mogłabym jeszcze włożyć dokumenty, telefon itp. Generalnie bowiem niewygodne jest noszenie damskiej torebki + torby na aparat.

Pomyślałam, że może przed ostatecznym zakupem udam się jeszcze do MediaMarktu i sama ocenię wielkość, tylko nie wiem czy tam będą te modele, które chcę.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    ZMieścisz spokojnie.

E-1 + 14-54 + 40-150 wchodziło bez zająknięcia i jeszcze miejsce było.

ale MZ, akurat ten model jest kiepski. Straszna kosmetyczka. Rozejrzałbym się za mekko, albo jak już chcesz lowePro to za modelami reporter.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    A czy te reportery mają również osłonę przeciwdeszczową? Kilka razy w ulewie bardzo mi się przydała, dlatego tak się związałam z Lowe Pro.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.