Strona 6 z 26 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 255

Wątek: Ślubne w wykonaniu Fatmana

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    ech,bardzo dobre zdjęcia
    z wyczuciem i pomysłem,
    do tego genialna jakość...
    pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    black_bird - nie zrozumialem o co chodzi.
    OK, wiem co miałeś na myśli...
    Fatman...fajne te Twoje foty. Tenisowe mi się bardzo podobają..ekstra temat

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    i o mnie też;D

ja wczoraj odebrałem 40 telefonów - po 30 chciałem rzucać już słuchawką i wróciłem do złego nałogu używanie przekleństw...a młodzi dzwonią czasami ze ślubem za pół roku mówiąc ze godzina się błogosławieństwa przesunęła o 15 minut

albo trzeci raz poinformować ze zmieniła e-maila;D

ale wracając do zdjęć - myślę nad Nikonem, ale obawiam się jego WB, jak ustawiasz WB, czy poprawiasz je masowo w programie do wywoływania rawów, czy dodajesz saturacji i kontrastu też z hurtu do zdjęć z NIkona, czy już nie ma takiej potrzeby w nowych konstrukcjach,
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cóż... świetne fotki. Wszystkie poza 7 maja czar, urok. Świetnie sie je oglada... możliwe (i zapewne tak jest) że to czar pani młodej. Sprawia wrażenie jak by była w swoim żywiole - pełna natura. Jeśli zaś sie myle to tym bardziej należą ci się pochwały za uchwycenie tych chwil. Njbardziej podobają mi sie kapitalnie doświetlone fotki na tyle że nie zniszczyłeś klimatu sali.
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Na czym polega odszumianie na warstwach? Może mi to ktoś łopatologicznie wytłumaczyć?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    kopiujesz warstwę oryginalną (tło), rozmywasz/odszumiasz...tworzysz maskę wrstwy i pędzlem ukrywasz efekt rozmycia tam gdzie nie jest pożądany(miejscowo). Dodatkowo możesz manipulować kryciem/wypełnieniem warstwy, co wpływa na cały obraz.

To samo można a nawet nalezy robić z wyostrzaniem

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    andytown, wb ustawiam na AUTO i po prostu poprawiam podczas obróbki -niby sporo roboty ale w ACR to tylko chwilka jest. Czasem w realu scena ma tk dziwne barwy, że lepiej oszukać rzeczywstość i za pomocą zmiany WB ją poprawić.
    Kazde zdjęcie obrabiam osobno -nic hurtem. Zwykle siedzę nad zdjęciami 3-6 godzin. Amok, robot, oczopląs pod koniec -ale daję jeszcze radę

aha, jak zdjęcie jest zrobione w wysokim iso (4500-6400) to wywołuję RAWa w Capture NX -soft dołączony był do D3 i przyznam, że cudownie sobie radzi z delikatnym odszumianiem -nie produkuje takiej papki jak Camera Raw.

212.51.209.43/~fatman/D3/iso4000/DSC_4047-NX.jpg <---- z Capture NX
    212.51.209.43/~fatman/D3/iso4000/DSC_4047-PSCS3-ACR4_3.jpg <---- z Camera Raw

kisi, dzięki -tu nie ma co ukrywać uroda i naturalność Panny Młodej sprawiła, że zdjęcia są po prostu przyjemne w odbiorze -osobiście uważam, że wygląd i zachowanie ludzi, których fotografujemy w conajmniej 50% wpływa na to czy zdjęcie będzie się podobać czy nie.
    Hmmmm, po prostu wszystko bazuje na oszukiwaniu Na pierwszym planie piekna kobieta -na drugim coś paskudnego, ale nie widac tego do końca, jest w bokehu -statystyczny facet tego paskudnego nigdy nie zobaczy, interesuje go tylko ta piękna kobieta na pierwszym planie. I to jest własnie to
    Ostatnio edytowane przez Fatman ; 8.08.08 o 12:26

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    z robotą potem jest tylko jeden problem, trzeba to zrobić natychmiast po ślubie/weselu/plenerze -ja wtedy jestem podekscytowany i łatwo mi idzie -ale jak juz odłożę coś na później......... to jest masakra emocje opadają, zdjęcia wydają się normalne, dostrzegam w nich błędy.......... nic mi się nie chce itd.... i trzeba się zmuszać do pracy
    ... dlatego ja zawsze obrabiam zdjęćia dopiero po kilku dniach - bo na świeżo wydaję się lepsze
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    kisi, dzięki -tu nie ma co ukrywać uroda i naturalność Panny Młodej sprawiła, że zdjęcia są po prostu przyjemne w odbiorze -osobiście uważam, że wygląd i zachowanie ludzi, których fotografujemy w conajmniej 50% wpływa na to czy zdjęcie będzie się podobać czy nie.
    ... nie wspominając już o tym, że ładną pannę młoda fotografuje się dużo przyjemniej
    Ostatnio edytowane przez mariush ; 8.08.08 o 12:26 Powód: Automatyczne scalenie postów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    ok to inne pytanie ile zdjęć robisz ze ślubu od błogosławieństwa do oczepin włącznie oraz plenerem w inny dzień
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    andytown, uuuu a to już trudne pytanie....... cóż czasem dobijam do tysiąca -nie oszczędzam migawki bo walę zazwyczaj serią 5 klatek na sekunde po kilka/kilkanaście zdjęć.
    Ogólnie -dobrych (moim zdaniem) zdjęć jest około 100-150, dostatecznych (takich, które powinny się podobać klientowi) około 200 -ogólnie zwykle oddaję klientowi 300-400 zdjęć, chyba, że mu mało -wtedy wszystko co wygląda w miarę ok na wydruku 15x10 cm.