prawe jeden, trzy i cztery - jakie to są ogniskowe ?
prawa jedynka baaardzo fajna.
prawe jeden, trzy i cztery - jakie to są ogniskowe ?
prawa jedynka baaardzo fajna.
Z soczkami bardzo fajna fotka ... nietypowa ...
Dawaj więcej bo mi sie Twoje fotki spodobały![]()
Drogi FatmanieJak już kiedyś na CF pisałem chyba, że odwalasz kawał dobrej roboty..ja jestem mega ciekawy jak obrabiasz te fotografie --> Bo jak widac są obrabiane co dodaje im 'smaczku'
Niby 'tajemnica' ale zawsze coś napewno możesz zdradzic?
![]()
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
piękne foty i tyle...do żadnej trudno się przyczepić
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
ha, a ja się jednak przyczepię... taki duży chłopak, a taką filatelistykę nam tu serwuje...
W jaki sposób świeciłeś na 5? Lampę za plecy czy jakiś softbox?
Zaglądnijże! - http://www.mariuszsarzynski.pl/
Podobają mi się wszystki mniej lub bardziej, przyjemnie zobaczyć bardzo dobre zdjęcia ślubne.
Fotografia ślubna lepiej Ci idzie niż stockichociaż i tam masz bardzo dużo perełek.
Kawał dobrej roboty.
Kadry, pomysły, wszystko bardzo dobre.
chciałem jeszcze napisać, że trochę Ci fotki, od strony estetycznej, podbła w górę Panna Młoda.Żeby mi się tylko takie trafiały...
Sebastian
dobas, kolejno: 70mm, 200mm, 200mm
MicSzu, obrabiam na oko -jak pisałem wcześniej, kontrast, ekspozycja, winieta, czasem walczę z kolorem -trudno to dokładnie opisać
mariush, jeśli chodzi o 5 to miałem gigantyczne szczęście -na sali ustawione były 4 kolorowe światła (czerwone, zielone, fioletowe i niebieskie -robota kamerzysty) dzięki czemu światło było ciekawe i dosyć mocne. Wystarczyło lekko dopalić na wprost (z dyfuzorem), żeby delikatnie doświetlić i zamrozić pierwszy plan.
west73, dzięki -oj stocki to ostatni zaniedbałem bardzo....
lessie, masz w 100% rację -nie tylko chodzi o urodę, ale także o jej naturalność podczas całej imprezy
czas na kolejne, tym razem zupełnie inny klimat
6.
Ostatnio edytowane przez Fatman ; 8.08.08 o 09:39
oj, ładne..a masz też takie z kontrowym światłem ale bez dopalenia z przodu?. Takie sylwety na tle poświaty z lamp kolorowych?
Przy okazji zapytam - mam ślub na ciemnej i dużej sali. Jak sobie radzić w takich sytuacjach? Odpada dodatkowe oświetlenie. Mam tylko E-3 i FL-50 do dyspozycji oraz Parę Młodą plus gości. No...moze kamerzysta coś doświetli ze sprzętu ale szału nie będzie....
Czy tylko ISO 800-1600 i palnik z rozpraszaczem? Czy macie jakieś ciekawe rozwiązania?
Trochę się boję że szum na dalszym planie zepsuje foty.
Ostatnio edytowane przez lessie ; 8.08.08 o 10:11
Sebastian