Dokładnie, a humor polegał na tym, że kradziej odstawił scenkę "karate" przed Jokerem, który następnie sparodiował tą samą scenkę przed złodziejem.
Pytaj.
Dokładnie, a humor polegał na tym, że kradziej odstawił scenkę "karate" przed Jokerem, który następnie sparodiował tą samą scenkę przed złodziejem.
Pytaj.
"Wszyscy jesteśmy Morrisami" (Chuck Morris, Guantanamo, 1974)
Tak, tak, przypominam sobie
Pytanie będzie techniczne. Może lepiej zostawić je tym, którzy nie wiedzą, a jeśli nikt nie wygoogla, to wtedy niech odpowiadają ludzie, którzy wiedzieli bez szukaniaPytanie jest takie: dlaczego lustrzanki średnio-formatowe dwu-obiektywowe, tak zwane TLR (jak moja Yashica D) są z reguły cichsze niż lustrzanki jedno-obiektywowe (jak np. Pentacon Six, albo Olympus OM-20) i nie "szarpią" przy robieniu zdjęcia?
Pzdr
Bo lustereczko nieruchome![]()
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
Wiedziałem, jescze mam w piwnicy Starta.
Technicznie będzie, z tematu który lubisz Suchar.
Na czym polega wywoływanie akutancyjne ?
Wywołanie akutancyjne:
Nie wiedziałem, na czym polega i jak to się nazywa, ale coś wcześniej słyszałem o tym procesie. Znajomy wywołuje w Rodinalu 1+100 przez 30 lub 45 minut (nie pamiętam dokładnie) i zdaje się, że wywołuje właśnie akutancyjnie.Celem wywoływania akutancyjnego jest uzyskanie jak największej ostrości konturów obrazu. Przypomnijmy tylko, że wywoływacz akutancyjny to wywoływacz energiczny, ale o niewielkim stężeniu substancji wywołującej. // Wywołując akutancyjnie musimy dbać, aby jak najmniejsza była wymiana wywoływacza pomiędzy roztworem a emulsja, gdyż wymiana ta niweczy wpływ poprzecznej wędrówki wywoływacza wzdłuż emulsji, a ta jest przecież odpowiedzialna za efekt takiego wywoływania. Osiągamy to właśnie poprzez minimalne mieszanie wywoływacza w trakcie wywoływania.
Pzdr
bingo
Ja tak wołałem czasami, daje dobre efekty.
Pytasz![]()
suchar, to pytanie już było w Quizie, tylko wtedy pytano kto założył tą grupę![]()
ZAPRASZAM: https://www.facebook.com/emil.dzemski, blog http://dzemski.blogspot.com