Druch i Ami
Druch i Ami
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
Odpowiadając na drugie pytanie - Ami ma obudowę ze styropianu, "dróch" miał z bakelitu.
Ami 2 miał ustawianie ostrości i czasy migawki... Ale to chyba jedyna różnica.
Owszem - ciekawe.
Za Wikipedią:
więcej:Lenna (lub Lena) to nazwa popularnego zdjęcia, używanego powszechnie jako obraz testowy w kompresji obrazów.
Zdjęcie z rozkładówki numeru z listopada 1972 przedstawiało Lenę Sjööblom (obecnie Soderberg), szwedzką modelkę...
Zdjęcie zawdzięcza swoją popularność przede wszystkim walorom technicznym: duża liczba szczegółów, obraz na pierwszym planie ostry, w tle rozmyty, bogactwo kolorów i odcieni. To wszystko sprawia, że doskonale nadaje się do testowania filtrów i algorytmów kompresji obrazów.
Lenna (fotografia â Wikipedia, wolna encyklopedia)
Ano, zgadza się.
Fotomieciu zaraz na pewno podlinkuje pełną wersję foty - to jest jedynie jej wycinek, rozumiecie.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Dla ciekawych, jak Lenna wygląda obecnie:
http://www.ee.cityu.edu.hk/~lmpo/lenna/Lenna97.html
Ostatnio edytowane przez Smerf Maruda ; 28.11.08 o 22:12 Powód: Automatyczne scalenie postów
Książki o sztuce są zbyt drogie, ich rynek powinien być zdemokratyzowany. Z takich przesłanek powstało wydawnictwo, które wydało najdroższą książkę XX wieku.
Jest to obecnie jedno z najbardziej znanych wydawnictw na świecie wydających książki o fotografii i nie tylko... Nazwa wydawnictwa pochodzi od nazwiska jego twórcy...
Podaj nazwę wydawnictwa.
Pytanie proste ale mam nadzieję ciekawe poznawczo...
Ja wiem, ja wiem, proszę pani, ja wiem!
/-/.-/.../...././-./
Zgadłem?