Strona 35 z 72 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 717

Wątek: Ślubne, czyli mariush kicz prodżekt

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Obejrzałem z przyjemnością. Całościowo znakomita praca, okraszona nie małą ilością prawdziwych majstersztyków.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar drozdu
    Mieszka w
    wiocha k/Wrocławia
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Bardzo mi się podoba to co robisz. Masz dar obserwacji w czasie gdy jesteś obserwatorem i masę fajnych pomysłów gdy jesteś dyrygentem. Widać staranie a nie rutynę.
    Ciekawy jestem ile zajmuje Ci czasu postprodukcja dla takiego jednego seta?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Ale fajny tekst mi zapodałeś w tym linku. JakBYM słyszał wczorajszą rozmowę.

Też jestem ciekaw ile zajmuje Ci przerobienie całości materiału od zrobienia fot do oddania parze. Ja w umowie wpisuję miesiąc, jeśli nie nawarstwia mi się inna robota to oddaję po 2-3 tygodniach (bo jeszcze wywołania, klejenie albumu, DVD, składanki itp...) Ale siedzę nad fotami ok 3h wieczorem, troszkę dłużej w weekendy bezślubne. Dlatego nie jestem w stanie wziąć więcej niż 2 śluby w miesiącu, góra 3.

Powoli stwierdzam że nie da się ciągnać dwóch robót jednocześnie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie Zobacz posta
    Powoli stwierdzam że nie da się ciągnać dwóch robót jednocześnie.
    Jak mawiają Hamburgeiros - witaj w klubie

Ja miałem dokładnie taką sytuację jak w linku. Najpierw była euforia - super zdjęcia, jestem w szoku, szok, szok (a materiał być naprawdę znakomity). Potem: a dlaczego nie ma zdjęcia jak PM rzuca krawat? A dlaczego nie mamy zdjęcia pozowanego w dniu ślubu - przecież na spotkaniu w styczniu wspominałam o tym, powinieneś pamietać o tym przez pół roku? Dlaczego nie ma zdjęcia na którym wujkowi Staszkowi spadła łyżeczka, wszyscy mieli wtedy przecież kupę śmiechu...? itd. Niestety... po mnie to generalnei spływa - jeśli ktoś nie rozumie tego, że nie jestem w 10-ciu miejscah jednocześnie i nie wykonuję archiwizacji imprezy minuta po minucie (ale reportaż) i wiem jakie zdjęcia zrobiłem - inaczej byłoby gdybym naprawdę zawalił sprawę.

Ile czasu - różnie. Na początku sezonu dawałem radę nawet w ciągu tygodnia (w tym cała niedziela obróbki + ok. 5 godzin dziennie po połduniu - jedno popołudnie wypadało na plener), teraz do dwóch tygodni, w zależności od wielkości materiału surowego. Generalnie, z dużo większą pieczołowitością obrabiam zdjęcia z pleneru niż pozostałe. Najmniej uwagi przywiązuję do imprezy - tam z reguły nie ma co poprawiać, alebo zdjęćie jest ok albo nie (w przypadku 95% zdjęć obróbka kończy się na poziomie RAWu). W ogóle (i nie jest to systemowa ewangelizacja - słowo) zauważyłem, że dużo mnie czasu zajmuje obróbka zdjęć z 5D niż wcześniej z E3. Po prostu jest mniej "rzeźbienia", nie trzeba bawić się w odszumianie (jeśli już - to na poziomie RAWu wystarcza). Na pewno też do obróbki wkrada się po pewnym czasie pewnego rodzaju rutyna... wtedy robię sobie przerwę i biegam z psem po Bulwarze Kondycja to podstawa - podczas całego dnia dostaje się nieźle w kość, prawda?
    Ostatnio edytowane przez mariush ; 19.08.09 o 11:36

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez drozdu Zobacz posta
    Masz dar obserwacji w czasie gdy jesteś obserwatorem i masę fajnych pomysłów gdy jesteś dyrygentem. Widać staranie a nie rutynę.
    Zgadzam się w całej rozciągłości i odszczekuję wszystkie pyskówki
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
    zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/

| OlyJedi Awatar szalik07
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    A kiedy czlowiek mysle ze juz wszystko wszedzie przeczytal w internecie mariush wrzuca linka do kolejnej strony gdzie autor na swoj wlasny troche odmienny ale wciaz ciekawy sposob opisuje swoje doswiadczenia z fotografia.

A co do zdjec, to ja mialem opad szczeny takich klimatycznych zdjec slubnych w zyciu nie widzialem

Nie szukasz moze asystenta?

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    Oto kolejny "pełny materiał" ze ślubu, z którego pokazywałem kilka zdjęć na forum. Tradycyjnie, usinąlem nieciekawe sceny z ubierania się panny młodej, nieco przetrzebiłem zdjęcia z kościoła i mocno okroiłem imprezę.
    Jako ciekawostkę, na końcu, wśród zdjęć plenerowych, zostawiłem nieco bekstejdży.
    Smacznego
    http://www.mariuszsarzynski.pl/AL/
    Witam

Teraz jest bardzo ladnie i fajnie sie to oglada.

Wazne jest, ze lubisz te robote.
    Masz pomysl... na kadr i umiesz to odpowiednio uchwycic.

Ale wiesz Mariusch nie chce Ciebie za duzo chwalic abys
    staral sie robic jeszcze lepsze foty

Przy okazji... wspomne, ze...

Chyba pomysle o Tobie Mariusz... Jak bede mial plany Slubne.

Co jak co... ale zapowiada sie, ze wywioze od Was 1 Torunianke
    do Bydgoszczy

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wanilia Zobacz posta
    Zgadzam się w całej rozciągłości i odszczekuję wszystkie pyskówki
    A ja stanowczo protestuje! Bo pyskówki pobudzają do myślenia = progress!

Cytat Zamieszczone przez szalik07 Zobacz posta
    Nie szukasz moze asystenta?
    Na stałe nie , ale chętnie zabieram ze sobą osoby, które chca postawić pierwsze kroki w tego typu fotografii (bo wiem że cięzko jest na początek znaleźc możliwość sprawdzenia się w boju). Dzięki temu "drugi" łyka część moich sposobów (o których nie piszę na forum ), a ja mam bekstejdże do pokazywania!
    W przyszłym roku będzie jeden ślub w Kraku, w 2011 w Wadowicach... nie widzę więc problemu

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Ale wiesz Mariusch nie chce Ciebie za duzo chwalic abysstaral sie robic jeszcze lepsze foty
    Bardzo słusznie! Sam z resztą widzę masę niedociągnięć w swoich zdjęciach... ale na miejsce wyeliminowanych powstają nowe (i tak w kółko)

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Przy okazji... wspomne, ze...

Chyba pomysle o Tobie Mariusz... Jak bede mial plany Slubne.

Co jak co... ale zapowiada sie, ze wywioze od Was 1 Torunianke
    do Bydgoszczy
    Nieładnie... taki transfer może odbyc się tylko za zgoda ojca dyrektora!
    Tylko nie czekaj zbyt długo jak będziesz mial plany, szczególnie jeśli to jakiś chodlliwy miesiąc.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic Zobacz posta
    .....część zdjęć kolorowych sprawia wrażenie "ciężkich" hmmmmmm "tłustych" - ale określenie , mam nadzieję, że wiesz do czego zmierzam. Ale jest klasa, forma zwyżkuje.

Pozdr.

Przypuszczam, ze fotomic myśli o siedzących w zdjęciach czerniach, powoduje to odbiór Twoich zdjęć jak obrazów olejnych. Z e3 tez często miałem takie obrazy.

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez black_bird Zobacz posta
    Przypuszczam, ze fotomic myśli o siedzących w zdjęciach czerniach, powoduje to odbiór Twoich zdjęć jak obrazów olejnych. Z e3 tez często miałem takie obrazy.
    Co zrobić żeby czerni nie było?