Strona 27 z 72 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 717

Wątek: Ślubne, czyli mariush kicz prodżekt

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    hej, miło że ktoś tu zagląda
    Generalnie, sesja ta nauczyła mnie sporo, w szczególności tego, że kiedy namawia się parę na wygłupy w kałużach - trzeba mieć PRZY SOBIE zapas kart (tak, tak... przyznaję się - dałem ciała i skończyła mi się CFka w samym środku zabawy... ^%$##$$%)

blackbird - ja generalnei też nie przepadam za skokami, ale metody Philippe Halsman'a sprawdzają się Poza tym, na tym zdjęciu chciałem uzyskaćn ieco absurdalnie przerysowany efekt (Sergiey jest sporo wyższy od Oli - a na zdjęciu dopiero po jakimś czasie to zauważasz )

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Jumpology

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    as1 - nie kupuję tej lewitacji
    Podoba mi się as2 oraz as6 i as7.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    ja lubię ruch, więc skoki, biegi i majzy bardzo mi podchodzą. Dlatego podoba mi się większoś Twoich fot. Nie przepadam za taką surowością, czernią i bielą itd...w fotografii ślubnej. Ale to już zależy od gustu.
    Masz fajne pomysły i Twoje foty na pewno mogą się wyróżniac stylem.
    Z konewką to zawsze jezdzisz?

Awatar edzia13
    Mieszka w
    niemcy
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    fajne fotki i bardzo ciekawe pomysly na nie
    wiesz ta konewka tez mnie zastanawiala

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie Zobacz posta
    Z konewką to zawsze jezdzisz?
    Wożę zawsze kalosze, parasol i zapasowy akumulator do aparatu

A z konewką to było tak:
    Pojechaliśmy przebrać sie do domu rodziców przyszłej panny młodej (byli po tych wygłupach w kałużach.. .trochę zmoknięci). W miedzyczasie, w czasie wygłupów na masce samochodu, urwali lusterko w samochodzie tescia (co widać na ostatnim zdjęciu). Jakoś je przymocowaliśmy - a jak podjechaliśmy pod dom, to pierwsze pyatnie teścia "cześc, jak tam samochód - w porządku?" Nie wiedzieliśmy w którym kiedunku się śmiać (oczywiście teść nie wie nic o urwanym lusterku do dziś) No i ja pogadałem z nim chwilę na dworze, zauwazyłem konewkę (i kapelusz słomkowy na ganku) i nastąpiło chwilowe olśnienie. Zabraliśmy więc sie jescze z Sergieyem (pan młody przyszły) na to jedno zdjęcie (kradnąc mamie panny młodej kwiatka z domu) Trochę szkoda że deszcz wtedy lekko się uspokoił - gdyby była kompletna ulewa, zdjęcie byłoby jeszcze lepsze w swej absurdalności

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    to nie mam kaloszy....muszę się podszkolic
    patrząc na rozwój pomysłowości w fotach ślubnych, niedługo fotograf będzie jeździł ciężarówką bo trzeba będzie zabrac na plener grabie, kosiarkę, połowę warzywniaka, częśc zastawy z kredensu i uzupełni w monopolowym. Albo wpisac do umowy z PM załacznik "plenerowe wyposażenie" po stronie zamawiającego.

Ciekawy jestem czy wróci moda na ślubniaki bez przejaro-glamuru i dużej GO? I sztucznego wypinania się w studio przy papierowej dekoracji z aniołkami i gołąbkami

| OlyJedi Awatar kojot3.0
    Mieszka w
    wies k/Skieniewic
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Fajne foty, ale moim zdaniem ładne zdjęcia studyjne też sa spoko, jeśli są robione z pomysłem to wcale nie muszą wyglądać sztucznie...
    E- system i N-system

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    to nie mam kaloszy....muszę się podszkolic
    patrząc na rozwój pomysłowości w fotach ślubnych, niedługo fotograf będzie jeździł ciężarówką bo trzeba będzie zabrac na plener grabie, kosiarkę, połowę warzywniaka, częśc zastawy z kredensu i uzupełni w monopolowym. Albo wpisac do umowy z PM załacznik "plenerowe wyposażenie" po stronie zamawiającego.
    Ja w ogóle się nie przygotowuję rekwizytowo do takich sesji. Nie lubie uzywać rekwizytów, jeśli już jakiś pomysł mi wpadnie do głowy to jest święto Ludzie - to mnie interesuje, na tym staram się skupiać (nie pokazywac tego co chcę pokazac za pomocą rekwizytu - ale za pomoca ludzików). Nie zawsze się da, wiadomo... pary sa różne, mniej i bardziej elastyczne.

Ciekawy jestem czy wróci moda na ślubniaki bez przejaro-glamuru i dużej GO? I sztucznego wypinania się w studio przy papierowej dekoracji z aniołkami i gołąbkami
    Zawsze będzie na to klient. Świadomość estetyczna jest dramatycznie niska wśród większości ludzi - my na forum jesteśmy grupą oderwaną od reszty, z wyrobionym jakimśtam spojrzeniem, gustem, wrażliwością.
    Pytanie tylko czy ja chcę to robić
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez kojot3.0 Zobacz posta
    Fajne foty, ale moim zdaniem ładne zdjęcia studyjne też sa spoko, jeśli są robione z pomysłem to wcale nie muszą wyglądać sztucznie...
    Dokładnie: patrz choćmy Miłosz Wozaczyński - nie boję sie powiedzieć "mój guru slubnej fotografii kreacyjnej".
    Ostatnio edytowane przez mariush ; 4.06.09 o 12:10 Powód: Automatyczne scalenie postów

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    oczywiście są ś(ch)lubne wyjątki ładnej fotografii studyjnej ale ja mam bardzo rzadko okazję takie oglądac. Przeważnie są właśnie bardzo sztuczne i ... takie zwykłe.

Co do klientów to się zgodzę. W wielu przypadkach sami do końca nie wiedzą czego chcą. Mniejszy problem jesli nie potrafią tego określic/nazwac. Gorzej jak nawet nie mają czasu na prawdziwą rozmowę i chcą tylko "żeby było ładnie".
    Z drugiej strony...tacy są najmniej wymagający i wszystko im się podoba więc, w sumie powinienem się cieszyc. Tylko ze ja tak nie lubię...nie mam wtedy serca do roboty.

Ale klientem Miłosza W. to bym nie został. Kompletnie nie moje klimaty. Z całym szacunkiem do pomysłów i warsztatu.
    Ostatnio edytowane przez lessie ; 4.06.09 o 12:25