Strona 53 z 72 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 717

Wątek: Ślubne, czyli mariush kicz prodżekt

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Ciekawe ile tych pieknych zdjęć po rozwodach ląduje w smietniku lub robi za podpałkę do grila na imprezie rozwodowej???
    Tak czy siak,rozwodowe balangi to kolejne pole dla fotografistów!!!!
    Szkoda,że coraz więcej slubnych fotografii jest tak bardzo podobnych do siebie,pomimo moczenia w morzu,skoków,podskoków i innch dziwactw

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Sawa
    Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria
    Cześć Mariushu,

Mi się zdjęcia podobają, masz przyzwoity warsztat, fajne pomysły - mnie te zdjęcia cieszą, myślę, że i również młode pary.

Faktycznie, jest tak, że jak się ma określony gust to się realizuje podobne pomysły.Faktycznie jest tak, ze wiele osób realizuje podobne pomysły.
    Ale np samochody też mają 4 koła, kierownicę, ale nie każdy z nich jest mercedesem, mało - nie każdy mercedes jest McLarenem SLR.

pozdrawiam,

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Siodemka super!
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

| OlyJedi Awatar NightCrawler
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Sesja do ****! Staraj się bardziej..., a co... jak same pochwały będą to jeszcze osiądziesz na laurach, a do 13.05 nie ma o tym mowy ;P
    ...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
    Moje próby i Moja strona
    PAJACYK

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Mariusz, zastanawiam się dlaczego robisz takie jasne zdjęcia z kościołów. Przecież w kościołach nie jest jasno. Gdybym zamówił ślubne zdjęcia, to chciałbym zeby oddały jak najlepiej klimat, żeby były jak najbardziej autentyczne.

Ładne te jasne foty kościelne, ale niewiele mają wspólnego z rzeczywistością.

ps. Z ostatniej wrzuty pani w wodzie bardzo ładnie wyszła.
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 7.07.10 o 00:03
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam

Przyznam, że miałem zapytać o to samo co Rafał.

Pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    RC - przyznaję, że nie za bardzo wiem o co ci chodzi (?) Ten kościół wygląda tak jak wygląda, nie jest ani ciemniejszy, ani jaśniejszy, ani bardziej kolorowy, ani mniej kolrowy A na marginesie - dążenie do jak najwierniejszego oddania rzeczywistości to nie mój cel, nie jestem archiwizatorem dnia, staram się raczej tworzyć nastrój (wykorzystując nastrój zastany) niż go rejestrować Jeśli np. para jest maksymalnie smutna, spięta i zestresowana - czy powinienem za pomocą zdjęć pokazywać ten stan, czy raczej starać się złagodzić projekcję ich negatywnych emocji? Jesli impreza jest drętwa i 90% gości tańczy z nogi na nogę, czy mam pokazywać na zdjęcia drętwość tej imprezy, czy raczej fotografować w taki sposób, aby na zdjęciach było wesoło?

NC - a co jest do ***? Albo inaczej - co miałoby być inaczej aby nie było do ***? A może jest jeszcze czas na zmianę decyzji...?

voovoo - zgadzam się, wiele osób kopiuje pomysły, technikę, sposób obróbki, itp. od innych. To nieuniknione i zupełnie naturalne, czasem jest to działanie świadome i z pełną premedytacją, czasem robi się to bez świadomości. Dlatego m.in. ja staram się oglądać jak najmniej fotografii ślubnej - żeby, dla własnej satysfakcji, podświadomie nie powtarzać potem tego co widziałem. Choć moja satysfakcja i tak jest w tym przypadku drugoplanowa, satysfakcja osób, które się fotografuje - to podstawa! A dla nich nawet kadr, który zrobiono już dwieście tysięcy razy, jest ich pierwszy, jedyny i niepowtarzalny

Pamiętajcie też, że na forum i na blogu pokazuję tylko malutki wycinek, wybrane pojedyncze kadry. Kiedyś pokażę pełny pełny materiał

| OlyJedi Awatar NightCrawler
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta

NC - a co jest do ***? Albo inaczej - co miałoby być inaczej aby nie było do ***? A może jest jeszcze czas na zmianę decyzji...?

Napisane to było żartobliwie i mam nadzieję, że tak to odebrałeś
    Sesja jest naprawdę dobra.
    ...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
    Moje próby i Moja strona
    PAJACYK

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    RC - przyznaję, że nie za bardzo wiem o co ci chodzi (?) Ten kościół wygląda tak jak wygląda, nie jest ani ciemniejszy, ani jaśniejszy, ani bardziej kolorowy, ani mniej kolrowy
    Chodzi mi o klimat. Stare kościoły są mroczne, nastrojowe, oświetlone żarowo, czyli światłem o żółtym zabarwieniu. A takie fotografowanie i obróbka zabija IMHO ten nastrój. To być może pasuje do nowoczesnych kościołów z białymi ścianami, a nie do zabytkowych i zdobionych z przepychem starych kościołów.

Zobacz jak są fotografowane kościoły np. w dobrych albumach. Gdyby w Mariushowy sposób sfotografować np. Kościół Mariacki albo Katedrę Wawelską to by Ci się to podobało? Bo mnie nie. Twoje zdjęcia z kościoła często biją po oczach sztucznością niczym HDRy (patrz fota nr 3 z ostatniej wrzuty).

Teraz jest moda na takie fotografowanie kościołów. Ale moda, jak to moda, szybko minie.
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 7.07.10 o 10:19
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Chodzi mi o klimat. Stare kościoły są mroczne, nastrojowe, oświetlone żarowo, czyli światłem o żółtym zabarwieniu. A takie fotografowanie i obróbka zabija IMHO ten nastrój. To być może pasuje do nowoczesnych kościołów z białymi ścianami, a nie do zabytkowych i zdobionych z przepychem starych kościołów.

Zobacz jak są fotografowane kościoły np. w dobrych albumach. Gdyby w Mariushowy sposób sfotografować np. Kościół Mariacki albo Katedrę Wawelską to by Ci się to podobało? Bo mnie nie. Twoje zdjęcia z kościoła często biją po oczach sztucznością niczym HDRy (patrz fota nr 3 z ostatniej wrzuty).

Teraz jest moda na takie fotografowanie kościołów. Ale moda, jak to moda, szybko minie.
    Trochę generalizujesz. Mariacki, czy Katedra rzeczywiście buduja klimat lekkim bądź większym mrokiem, ale istnieje jednak cała masa starych kosciołów, które nawet mimo tego, że okna i zamierzenie architektów do tego nie predestynują, to posiadają wnętrza oświetlone wręcz "bezcieniowo" Ot, żeby wydobyć bogactwo barokowego zdobnictwa.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.