Strona 42 z 72 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 717

Wątek: Ślubne, czyli mariush kicz prodżekt

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    To zrób to jako "film" (czyli tak jak masz prezentacje dvd) ale zapisz w formacie *.mkv - jakość bedzie kapitalna a rozmiar nieporównywalnie mniejszy.
    OK, sprawdze czy tak sie da, dzięki za poradę!

Awatar headless_horseman
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Plener z putynią w tle

Cytat Zamieszczone przez NightCrawler Zobacz posta
    Tak z innej beczki - gdzie byl plener robiony.
    Bo swietnie to wyglada
    Podobne plenery można znaleźć w kilku miejscach w Polsce np. http://www.pleneri.com/2009/11/morze..._fotograficzny

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Agulka
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Dziękuję. Wprawdzie prezent(acja) nie dla mnie, ale miło się oglądało.
    Przy pierwszej się popłakałam, ale ja zawsze ryczę na ślubach , podobał mi się dobór zdjęć do tekstu piosenki, (tym bardziej, że śpiewana była przez pannę młodą), od razu fotografie nabrały mocy.
    Do drugiej prezentacji podeszłam z większym dystansem
    Szczególnie zapamiętałam kilka zdjęć pana młodego - chyba pokazywałeś jedno z nich tu na forum - bardzo spodobało mi się oświetlenie, kontrast ciepłego światła z jednej strony z zimnym z drugiej strony postaci dał moim zdaniem bardzo fajny efekt, bardzo dobrze mi się oglądało te zdjęcia.
    Trochę tylko przeszkadzało mi, że zdjęcia się w prezentacjach powtarzały (albo były zamieszczone prawie identyczne kadry). No ale to mówię jako oglądacz nie związany emocjonalnie z fotografiami (nie mówię o emocjach , jakie zdjęcia wywołały, tylko o tych, które towarzyszyły powstawaniu zdjęć - podczas sesji, czy generalnie, że to nie ja jestem na zdjęciach, mam nadzieję, że wiesz, o co mi chodzi). Dlatego też nie napiszę, że prezentacje są za długie, bo na pewno dla adresatów takimi nie są.
    I jeszcze podoba mi się zmiana nastroju w drugiej prezentacji - określona zarówno zdjęciami, jak i muzyką.
    Ogólnie moim zdaniem kawał dobrej roboty i świetny prezent dla Młodych.
    Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.

| OlyJedi Awatar a_wykrota
    Mieszka w
    Pyrlandia
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Mariusz bardzo fajnie się ogląda. Choć nie lubię takiej "muzy" to powiem Ci, że zrobiłeś kawał dobrej roboty, gdyż słowa pasują idealnie do zdjęć.

Dobry materiał - dobra prezentacja - Młodzi będą fruwać z zachwytu.

Pozdrawiam Cię
    Kątem oka mego :
    jednego - www.wykrota.wordpress.com
    drugiego - www.adrianwykrota.pl

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    niestety prezentacją się rozczarowałem - owszem zdjęcia masz dobre, w szczegółach zadbałbym aby parze mlodej nie swieciła się skóra, lubisz swiatła boczne a to daje spodziewany efekt, niebieskość morza jest taka jak w basenie ??? - generalnie prezentacja jest chaotyczna - nie opowiada żadnej historii, jest za mało dynamiczna, ciągnie się jak jelita , za mało wyselekcjonowana - sporo zdjęć imho znalazło się tam niepotrzebnie. To tylko takie moje uwagi.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Podoba mi się a i Młodzi będą mile zaskoczeni. Fajne uzupełnienie wspomnienia, tego ważnego wydarzenia.
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Witam

Pewnie jest to prezentacja dla młodych, nie dla Nas, oni innym okiem na to patrzą, zdjęcia które już Nas nudzą wywołują silne emocje u bohaterów.
    Za mało czasu żeby przygotować dwie wersje - tak sobie myślę

Prezentacja MZ ok.
    pzdr
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    dla mnie super może za często powtarzane naj zdjęcia
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar west73
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Ja oglądałem pod kontem, czego bym mógł się nauczyć. Powiem tak długa drogo przede mną
    Mariusz bardzo fajnie się ogląda te prezentacje

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Dzięki za zaglądanie i uwagi (od black_birda). Zgadzam sie z nimi - pod warunkiem, że to ja oglądam prezentację i że to do mnie jest kierowana Kiedy jednak tworzę pokazy dla klientów, wychodzę z nieco innego załozenia.
    Podczas fotografowania skupiam się głównie na postrzeganiu wszystkiego swoimi oczyma; słucham oczywiście sugestii klientów, ale nie staram się robić zdjęć "pro publico bono" , lubię, kiedy widać (ja widzę!) swoją "rękę".
    Podczas tworzenia prezentacji jest nieco inaczej. Prezentacje są dodatkiem, jak sos do wilizania, po zjedzeniu potrawy I w tym przypadku robię je główne "pod publiczkę".

Kto jest głównym odbiorcą prezentacji?

Wcale nie para młoda.

Głównym "klientem" są tu mamy, ciotki, babcie, wujkowie, itp. - to oni są najbardziej zainteresowani ogladaniem tego typu pokazu, np. podczas świętecznych spotkań.

Co to oznacza? Ano np. to, że dobieram generalnie "muzykę środka", bez przeginania w jedną lub drugą stronę. Melodyjną i działającą na emocje. Z tego też powodu daję dużo slajdów (babcie lubią oglądać dużo i długo), choć powtarzanie się niektórych slajdów nie jest przemyślaną stregią, wynika z tego, że brakuje mi ich po prostu do zakończenia utworu Do pokazu wykorzystuję też zdjęcia detali - które, wg mojego osobistego przekonania, są nudne, ale dobrze służą jako przerywniki w pewnych momentach reportażu.

Prezentacje nie opowiadają żadnej historii z prostego powodu - fotografie nie były robione "pod prezentację". To co klecę, tworzę na bazie fotografii zrobionych podczas sesji i reportażu - kiedy je robiłem, nie myślałem (i nie myślę nigdy) o tym, aby stworzyć z nich "love story". W przyszłym roku mam zaplanowaną sesję przedślubną, która nastawiona będzie na prezentację-opowiastkę - zobaczymy jak wtedy mi pójdzie