dlaczego zdjecia vodnika i zenka sa ostrzejsze?
dlaczego zdjecia vodnika i zenka sa ostrzejsze?
Byc moze to przeslona ja ustawilem na f8, i minimalne iso, czas naswietlania, teraz dokladnie nie pamietam, ale napewno nie przekraczal 1/30 sekundy. oprocz tego eksperymentowalem z ustawieniami manualnymi ostrosci. pamietam, ze na auto wychodzilo troche nie ostre.
duch olympusa nadal jest ze mną
..... i zoom na maxa ? (optyczny)
C-770UZ + adapter + UV Hoya HMC Super
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
No Jeronimo na pierwszym to sie nie postarales - szumy, pomiar ewaluowany..... a drugie, hmm czekam na lepsze.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
hmmm... własnie... mam posbe do uzyszkodnikow C4000Z... mozecie zamiescic tu wzorem Jeronimo Wasze najlepsze warte pokazania fotki księzyca? Bardzo mnie interesuje co da sie wycisnąc z tego modelu bo przyznam ze mi wychodzą co najwyzej swietliste plamki ale nie ma mowy o jakiejs ostrosci... No i generalnie plamki duzo mniejsze niz to co widac na niebie... Pzdr.
generalnie duzo z C4000 nie wyciagniesz... ja o ile dobrze pamietam ustawilem na SPOT i MF na nieskonczonosc no i max zoom (optyczny)
Pozdro
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
a jaki miałes czas?
no i jeszcze cos... wiele czytałem że największą głebię cyfrówki mają generalnie przy f5,6 a mam wrazenie ze w naszym modelu jednak f2,8 daje większą... w kazdym razie ja 5,6 rzadko uzywam bo bardziej podoba mi sie efekt na drugim ustawieniu....
kurcze nie pamietam jaki mialem czas i f... a pliki oryginalne gdzies mam w archiwum na plycie.
No to i ja cos dorzuce od siebie![]()
Fotka byla robiona dosc dawno i nie pamietam jakie mialem ustawienia a oryginalnego pliku nie moge znalesc, pewnie gdzies jest na jakiejs cd. Tylko co do tego zdjecia to chyba mi gdzies ostrosc uciekla ?? Czyzby po zmniejszeniu ?
Gosciu Gosciowaty - Gosciowatosc :P
Olympus C-750 UZ ; 256MB + 16MB xD OLYMPUS ; tuleja + filtr UV HOYA HMC SUPER ; dekielek