Jakby nowe cacko miało w pełni funkcjonalną kamerę HD to byłoby to kapitalnie. Od kilku lat kupuję kamerę, jakoś nie mogę się zdecydować - moje dylematy by się rozwiązały same. Poza tym księgowi na ów produkt mogliby zaśpiewać całkiem wysoką cenę.
Jakby nowe cacko miało w pełni funkcjonalną kamerę HD to byłoby to kapitalnie. Od kilku lat kupuję kamerę, jakoś nie mogę się zdecydować - moje dylematy by się rozwiązały same. Poza tym księgowi na ów produkt mogliby zaśpiewać całkiem wysoką cenę.
Kamera w aparacie to jak aparat w telefonie.
Niby jest i działa ale w powazniejszych zastosowaniach co z tego za pożytek?
Ja też poproszę bez kamery.
Wszystko zależy od tego jaka kamera ma być w takim mikrusie.
Ludzie kupę kasy wydają na wtyczki zmiękczające tło w filmach, by wyglądało plastycznie. Wielkość sensora 4/3 powala 99% kamer cyfrowych na rynku. Nie postuluję "byle jakiej kamery" w korpusie aparatu, tylko najbardziej wypasionej kamery, jaką da się kupić za ludzkie pieniądze. I w takiej hybrydzie da się te dwie funkcje (foto/video) na przyzwoitym poziomie połączyć.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Telefon służy do gadania, aparat do focenia, kamera do filmowania.
Wolałbym, aby to był solidny metalowy aparat z wymienną optyką.
Jak wiecie, jeżeli coś jest do wszystkiego, to jest do niczego.
Jestem nietolerancyjny wobec nietolerancji.
Co ma niby być na tym zdjeciu? Jakie ogniskowe/jasnośc?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Brawo C+. Jak widać szkiełka do mikro nie będą mikro. Jeżeli to ma być matryca taka jak w dorosłym Olku to jasnym jest, że przy danej ogniskowej i jasności swoje gabaryty mieć muszą.
Liczę na to, że pojawią sie dla niego szerkie. Tu może być zysk.
Mogę się mylić, ale tak mnie się zdaje.
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.