Jeśli wszędzie dookoła będzie wysmarowane Leica, to będziemy mieli kolejny jubilerski gadżet dla znudzonej klasy wyższej. Mam nadzieję, że tak to się nie skończy... Rozsądnie skrojone m4/3 spowodowałoby mój rychły powrót na firmy łono.
Jeśli wszędzie dookoła będzie wysmarowane Leica, to będziemy mieli kolejny jubilerski gadżet dla znudzonej klasy wyższej. Mam nadzieję, że tak to się nie skończy... Rozsądnie skrojone m4/3 spowodowałoby mój rychły powrót na firmy łono.
Ostatnio edytowane przez P ; 26.08.08 o 23:31
Pozdrawiam,
Piotr.
Cóż, zanim pojawi się oficjalna informacja różne wieści krażą na zachodnich forach.
Na Canonowych krążyły różne wieści i dywagacje. Jedną z nich była info o prawdopodobnym wsadzeniu do następcy 40D matrycy FF. Jak widać, nie potwierdziła się. Nadal są dwie wersje wydarzeń dla Canonowego FF - jedna to następca 5D, a druga to dwóch następców 5D w różnych cenach. Tam 5D mkII wypatrują ja niegdyś olkowi następcy E1. To już jest mit, co tydzień ogłaszają nową datę premiery.
Już tak jest, że jedne wersje się potwierdzają, inne nie...
Jednak FF w niższych cenach jest nie do uniknięcia. Gdy 5D był bez konkurencji, cena mogłabyć zawyżona. Teraz jest już D700, a będzie Sony i prędzej czy później - Pentax. Zrobi się ciasno i ktoś w końcu zejdzie z ceną za FF.
były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
jest: FF Canona
będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami
Pytanie czy ciągle oporem nie jest koszt produkcji tak dużych matryc... technologia produkcji wafli krzemowych idzie do przodu,, ale ciągle trudno jest produkować tak duże wafle bez wad.. przez co jest to drogie...
Ja czytałem opinie ze Canon na 5d nie zarobił, zarobił na przesiadce zaawansowanych amatorów z innych systemów - czytaj na obiektywach do FF...Jeżeli to co czytałem jest prawdą,,, to może wcale nie być następnego body za 5k FF - tylko będzie za 8k jak d700...
Wracając do Mikro.. jak myślicie zdążę kupić jakieś body pod choinkę na prezent dla KObiety?
OLYMPUS Your Vision, Our Future
najważniejsze, że coming soon...
http://www.four-thirds.org/en/microft/mft_product.html
Soon to bardzo pojemne pojęcie![]()