Strona 32 z 66 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 659

Wątek: Nowy System Olympusa - micro 4/3

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Jeżeli będzie tylko jedno-funkcyjne to stawiam na ogniskową.
    A ja na pierścień ostrości a ogniskowa guziczkami, jak w kompaktach

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alakin Zobacz posta
    A ja na pierścień ostrości a ogniskowa guziczkami, jak w kompaktach
    Oby nie. Z drugiej strony mogłaby to być odpowiedź na wolne ustawianie ostrości metodą detekcji kontrastu. Ale nie wyobrażam sobie zoomowania przyciskami skoro nawet niektóre hybrydy mają pierścień do tego. A może będzie to pierścień do zoomowania ale na niemechanicznej zasadzie - tak jak pierścień ostrości w większości Zuiko 4/3. Wówczas ten pierścień mógłby służyć zarówno do zoomowania jak i ostrzenia - np. po wciśnięciu dodatkowego przycisku. Tak sobie gdybam - oczywiście chciałbym żeby to był klasyczny pierścień do zooma... Brak pierścienia ostrości jest do przeżycia...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Ale nie wyobrażam sobie zoomowania przyciskami skoro nawet niektóre hybrydy mają pierścień do tego.
    Ale skoro ma walczyć o użytkowników kompaktów, to musi szanować ich przyzwyczajenia...
    Ale ja tylko tak gdybam, ten sprzęt interesuje mnie tylko jako zagadnienie a nie jako zakup.
    Nie potrzebuję go do niczego a wątek śledzę z niezdrowej ciekawości.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam Forum .

Z wielkim zaciekawieniem przyglądam się tym wszystkim debatą na temat nowego standardu Olympus/Panasonic i postanowiłem wrzucić swoje trzy grosze.
    Na wstępie powiem że nie jestem żadnym fanatykiem systemowym i przy wyborze sprzętu decyduje zawsze stosunek oferowanych możliwości do ceny, oraz argumenty doświadczonych użytkowników poparte faktami.
    Mam Pentaxa K100D i aparat do zadań specjalnych Canon A650IS, tak więc widać że przy wyborze decyduje przede wszystkim funkcjonalność . Olympusowi przyglądam się od dawna gdyż potrzebuję sprzętu o małych gabarytach i oferującego jakość lustrzanki, i rozsądnej cenowo. Patrząc trzeźwo na ostanie ruchy Olympusa/Panasonica jakoś entuzjazm mi minął , ta firma jest dziwna i podejmuje ekstremalne decyzje:
    parę faktów:
    1)zabicie systemu OM i odcięcie się od niego w dobie cyfrowej
    2)debiut na rynku luster drogim body i systemem z góry zamkniętym na rozwój
    3)ceny, miało być tanio i lekko, pamiętacie ceny z debiutu E1 albo hiper przełomowe body E330, ceny szkieł top pro
    Dlaczego teraz olek jest tak atrakcyjny cenowo bo czymś trzeba klienta przyciągnąć skoro inne płaszczyzny kuleją, zresztą to jest też iluzoryczne bo:
    E420 to koszt w kicie 1350zł a 1000D 1700zł
    E520 to koszt w kicie 1930zł a 450D 1880zł
    Rozsądek mi mówi jedno ta nowa hipersuper medialna przełomowa technologia będzie droga znów z ograniczeniami małej matrycy i z takimi tam. Konkurencje czeka i znów na bazie tych doświadczeń wypuści coś bardziej kompatybilnego wstecz, z większą mniej szumiąca matrycą i dającą większą "artystą" kontrole nad głębią ostrości itd. W kinie te czyniki też odgrywają dużą rolę . I co za kolejne 6 lat znów nowy system . Mam nadzieje że się mylę choć z drugiej strony totalnie mi zwisa jakie mam logo na body, do sekt zwykłem nie należeć, zaś rachunki reguluje sam .

Pozdrawiam.
    Bartko.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    No tak zamknięcie OM, to mega ekstremalna decyzja.... buhahahahahahah
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    proszę nie trolować
    było sobie życie

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    to jedyne co widzisz w mojej wypowiedzi
    ustosunkuj się do reszty
    sporo ludzi dziś wspomina czasy kiedy OM można było zobaczyć na frontach wojen dziś tego nie uświadczysz

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cichybartko Zobacz posta
    to jedyne co widzisz w mojej wypowiedzi
    ustosunkuj się do reszty
    sporo ludzi dziś wspomina czasy kiedy OM można było zobaczyć na frontach wojen dziś tego nie uświadczysz
    Hm, może dlatego, że na frontach wojen jest cyfra?
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar Zobacz posta
    Hm, może dlatego, że na frontach wojen jest cyfra?
    tak ale nie Olympusa nie zamierzam ciągnąć wątku o wyższości jednego nad drugim.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cichybartko Zobacz posta
    tak ale nie Olympusa nie zamierzam ciągnąć wątku o wyższości jednego nad drugim.
    Trochę mnie widać trochę mnie nie widać, teraz widać, teraz nie widać....

To po co w ogóle zaczynałeś. Olek jest i będzie bo to system konkurencyjny założeniami i cena do FF i zawsze znajdzie zwolenników mam Canona i olka i zawsze będę to twierdził olek nie ma sie czego wstydzić a podsumowując statystycznie udane zdjęcia technicznie (nie mowie o wartości zdjęcia) to olek jest liderem !!!
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com