Strona 31 z 66 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 659

Wątek: Nowy System Olympusa - micro 4/3

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    1. Czy Olek da radę pociągnąć i 4/3 , i u4/3 i kompakty? Choćby ludzie, którzy nad tym pracują, nie rodzą się na kamieniu i nie stoją pod biurami R&D wujka Olka.
    No wlasnie... Tez sie tego obawiam... :/ Ale moze nie... Chociaz to bylby dobry zabieg marketingowy... Chcesz miec 14/2.8? Kup se m4/3...

Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    1. Czy Olek da radę pociągnąć i 4/3 , i u4/3 i kompakty? Choćby ludzie, którzy nad tym pracują, nie rodzą się na kamieniu i nie stoją pod biurami R&D wujka Olka.
    Pamietaj, ze Olympus nie produkuje tylko lustrzanek, ba, tylko aparatow :] Akurat tu mysle, ze problemu nie bedzie
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dog_master Zobacz posta
    Chcesz miec 14/2.8? Kup se m4/3...
    z jednej strony byłoby pięknie gdyby nowy system oferował Zuiko 14/2,8 czy jeszcze lepiej 25/1.4 ew. 1/8 ale z drugiej byłoby to przegięcie pały względem userów 4/3 bo nam się w pierwszej kolejności należą takie szkła, zresztą długo już czekamy...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar żmija
    Mieszka w
    Pod W-wa
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Olympus to wielka firma, a trzeba pamiętać, że m4/3 będzie do spóły z Panasem, a to też potęga.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    z jednej strony byłoby pięknie gdyby nowy system oferował Zuiko 14/2,8 czy jeszcze lepiej 25/1.4 ew. 1/8 ale z drugiej byłoby to przegięcie pały względem userów 4/3 bo nam się w pierwszej kolejności należą takie szkła, zresztą długo już czekamy...
    I tu masz absolutną rację, gdyby m4/3 miało powodować zaniedbania 4/3, to jestem na nie.
    Ostatnio edytowane przez żmija ; 8.08.08 o 23:20 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Jestem nietolerancyjny wobec nietolerancji.

qbic
    Gość
    A ja mam taka cicha nadzieje ze nMosy pójdą precz do m4/3, a w normalnym 4/3 będą te "dobre" matryce :P

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Aktualnie ktoś produkuje szkła do kompaktów Olympusa i Panasa. Może do m43 częściowo te działy zajmą się produkcją obiektywów.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    A ja mam taka cicha nadzieje ze nMosy pójdą precz do m4/3, a w normalnym 4/3 będą te "dobre" matryce :P
    Też tak myślę, ale ze względu na LV możemy się nie doczekać nowych superczułych CCD Panasonica w 4/3. Wydaje się mi że Panas z Olkiem mają taką górę patentów i pomysłów że mogliby zrobić jeszcze ze 3 różne systemy Zostało jeszcze parę dni do targów i okaże się jaką matrycę ma nowe E

| OlyJedi Awatar Drughi
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    A gdzie będą odbywały się te targi?
    OLYMPUS Your Vision, Our Future

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Mi się podoba ten nowy obiektyw (design), daje wrażenie solidności. Jak lensy 4/3 będzie można podpiąć do kamer to naprawdę będzie odjazd. Wyobrażacie sobie film robiony 7-14 w HD?
    Myślę ze Sony robi w pory i stad te durne wypowiedzi na forach.
    Tyle że na tym nowym szkle jest zdjasie tylko jeden pierścień - do czego? Ostrość, czy ogniskowa?

A co do aparatów i filmów to poczekajmy na pierwsze modele i ich parametry, bo na razie to mamy zapowiedź jakieś idei i nic więcej.

O Sony to bym się nie martwił, poradzą sobie i raczej zapowiedź u4/3 ich nie wystraszy. Wprowadzenie podobnego rozwiązania opartego o bagnet A, czy dowolny inny to IMHO nie jest wielki problem i jeśli znajdą się naśladowcy to dużo czasu nie stracą.
    Zapraszam do albumu i galerii

qbic
    Gość
    Jeżeli będzie tylko jedno-funkcyjne to stawiam na ogniskową.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Skutki ? - już są. Kumpel ma E-400, chciał rozwinąć szklarnię, poczytał ten wątek i ma zamiar kupić D700.
    Jego uzasadnienie:
    No i po tych wieściach chyba jednak nie bedę pchał się w e3. Bo się okaze, ze olek nie zakonczy wprowadzania jednego standardu a wzmie sie za kolejny. A na dodatek niedawno ukazal sie nikon d700 co prawda drozszy niz 5d ale i nowoczesniejszy i chyba wybiore jeden z nich. Albo nikona d300, coz olek zaczyna isc w zlym kierunku to juz chyba nie ta sama firma ktora miala rewelacyjny system OM.
    Już kupił
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||