Strona 30 z 66 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 659

Wątek: Nowy System Olympusa - micro 4/3

qbic
    Gość
    Mi się podoba ten nowy obiektyw (design), daje wrażenie solidności. Jak lensy 4/3 będzie można podpiąć do kamer to naprawdę będzie odjazd. Wyobrażacie sobie film robiony 7-14 w HD?
    Myślę ze Sony robi w pory i stad te durne wypowiedzi na forach.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Wszystko fajnie, ale niektóre pytania same cisną się na usta.
    1. Czy Olek da radę pociągnąć i 4/3 , i u4/3 i kompakty? Choćby ludzie, którzy nad tym pracują, nie rodzą się na kamieniu i nie stoją pod biurami R&D wujka Olka.
    2. Szkła u4/3 nie będą pasować do 4/3. Czy te wymarzone przez wielu jasne stałki nie pojawią się TYLKO w u4/3 ?/ marketing się kłania.

3. Marketingowe prowadzenie dwóch jednostronnie kompatybilnych systemów - choćby w obszarze dystrybucji- to tez nie jest bułka z masłem.

4. Za chwilę Olek może znaleźć się w marketingowo niewygodnym położeniu jedynego dużego gracza na rynku luster bez topowca z matrycą DX. A zejście DX do najbardziej kasowego segmentu średniego postawi takiego E3 w trudnej sytuacji. Jeśli u4/3 to również odpowiedź na takie zagrożenie- klasyczna próba zmiany reguł gry (segmentacji) - to dla tych którzy maja sporo kasy w gratach 4/3 nie jest to wcale radosna wiadomość.

Jestem bardzo ciekaw co pojawi sie na Photokinie.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

| OlyJedi Awatar żmija
    Mieszka w
    Pod W-wa
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Mi się podoba ten nowy obiektyw (design), daje wrażenie solidności. Jak lensy 4/3 będzie można podpiąć do kamer to naprawdę będzie odjazd. Wyobrażacie sobie film robiony 7-14 w HD?
    Myślę ze Sony robi w pory i stad te durne wypowiedzi na forach.
    Myślę, że się mylisz. Takie układy optyczne już dawno były stosowane w kamerach Canona, czy Sonego.Olek nie ma doświadczenia w kamerach, a i Panas ostatnio jest do tyłu w stosunku do w/w.Natomiast nadal wydaje mi się,
    że ma to być solidny "lunetkowy" aparat.
    Jestem nietolerancyjny wobec nietolerancji.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Zwłaszcza na optycznych.pl chłopaki nabijają się z m4/3 No ale tam przesiąknięty Canonem jest każdy centymetr serwera, więc nie dziwne ;] Zastanowiło mnie stwierdzenie jakiegoś fana Sony, że gdyby to Sony wypuściło system to było by ok bo ich marketing wmówiłby wszystkim,że m4/3 należy mieć i już ale skoro to Olympus to bida...

Ciekawe ilu klakierów wynajętych przez dystrybutorów siedzi na forach. Wiem, że takie osoby istnieją :]

Podobnie będzie z nowym Canonem, najmniejszy, malutki wizjer i obcięty ze wszystkiego ale nagle z racji tego, ze to Canon to "uu fajna ekonomiczna wersja" "w tej cenie to nie ma co oczekiwać więcej! miało być tanio!"

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez żmija Zobacz posta
    Myślę, że się mylisz. Takie układy optyczne już dawno były stosowane w kamerach Canona, czy Sonego.
    Oczywiście ze były, tylko w jakich cenach? W której kamerze do 5k uzyskasz taki DOF?

Mimo wszystko liczę ze po Photokinie zobaczę aparat który będę chciał kupić.

| OlyJedi Awatar żmija
    Mieszka w
    Pod W-wa
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Oczywiście ze były, tylko w jakich cenach? W której kamerze do 5k uzyskasz taki DOF?

Mimo wszystko liczę ze po Photokinie zobaczę aparat który będę chciał kupić.
    Aparat to i ja też, ale nie wszystko w jednym. Liczę, że to nie będzie kompakt
    z kamerą, telefonem, mp3 i saturatorem piwnym.

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Reszta nie bardzo, ale sanatorium piwnego bym nie wyrzucał
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

qbic
    Gość
    Mówiąc o tym ze coś chce kupić nie miałem na myśli m4/3.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Wszystko zależy od tego jaka kamera ma być w takim mikrusie.
    Ludzie kupę kasy wydają na wtyczki zmiękczające tło w filmach, by wyglądało plastycznie. Wielkość sensora 4/3 powala 99% kamer cyfrowych na rynku. Nie postuluję "byle jakiej kamery" w korpusie aparatu, tylko najbardziej wypasionej kamery, jaką da się kupić za ludzkie pieniądze. I w takiej hybrydzie da się te dwie funkcje (foto/video) na przyzwoitym poziomie połączyć.

Pozdrawiam
    Nie podoba mi się ten pomysł. Nie chcę bulić za wypaśną kamerę, której nie potrzebuję. Bo już mam kamerę!!!
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar żmija
    Mieszka w
    Pod W-wa
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Mówiąc o tym ze coś chce kupić nie miałem na myśli m4/3.
    A to przepraszam, bo ja mam chrapkę na m4/3.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Pi-er17 Zobacz posta
    Reszta nie bardzo, ale sanatorium piwnego bym nie wyrzucał
    Nie no sanatorium to i ja bym nie wyrzucił
    Ostatnio edytowane przez żmija ; 8.08.08 o 22:05 Powód: Automatyczne scalenie postów