Mi się podoba ten nowy obiektyw (design), daje wrażenie solidności. Jak lensy 4/3 będzie można podpiąć do kamer to naprawdę będzie odjazd. Wyobrażacie sobie film robiony 7-14 w HD?
Myślę ze Sony robi w pory i stad te durne wypowiedzi na forach.
Mi się podoba ten nowy obiektyw (design), daje wrażenie solidności. Jak lensy 4/3 będzie można podpiąć do kamer to naprawdę będzie odjazd. Wyobrażacie sobie film robiony 7-14 w HD?
Myślę ze Sony robi w pory i stad te durne wypowiedzi na forach.
Wszystko fajnie, ale niektóre pytania same cisną się na usta.
1. Czy Olek da radę pociągnąć i 4/3 , i u4/3 i kompakty? Choćby ludzie, którzy nad tym pracują, nie rodzą się na kamieniu i nie stoją pod biurami R&D wujka Olka.
2. Szkła u4/3 nie będą pasować do 4/3. Czy te wymarzone przez wielu jasne stałki nie pojawią się TYLKO w u4/3 ?/ marketing się kłania.
3. Marketingowe prowadzenie dwóch jednostronnie kompatybilnych systemów - choćby w obszarze dystrybucji- to tez nie jest bułka z masłem.
4. Za chwilę Olek może znaleźć się w marketingowo niewygodnym położeniu jedynego dużego gracza na rynku luster bez topowca z matrycą DX. A zejście DX do najbardziej kasowego segmentu średniego postawi takiego E3 w trudnej sytuacji. Jeśli u4/3 to również odpowiedź na takie zagrożenie- klasyczna próba zmiany reguł gry (segmentacji) - to dla tych którzy maja sporo kasy w gratach 4/3 nie jest to wcale radosna wiadomość.
Jestem bardzo ciekaw co pojawi sie na Photokinie.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
Jestem nietolerancyjny wobec nietolerancji.
Zwłaszcza na optycznych.pl chłopaki nabijają się z m4/3 No ale tam przesiąknięty Canonem jest każdy centymetr serwera, więc nie dziwne ;] Zastanowiło mnie stwierdzenie jakiegoś fana Sony, że gdyby to Sony wypuściło system to było by ok bo ich marketing wmówiłby wszystkim,że m4/3 należy mieć i już ale skoro to Olympus to bida...
Ciekawe ilu klakierów wynajętych przez dystrybutorów siedzi na forach. Wiem, że takie osoby istnieją :]
Podobnie będzie z nowym Canonem, najmniejszy, malutki wizjer i obcięty ze wszystkiego ale nagle z racji tego, ze to Canon to "uu fajna ekonomiczna wersja" "w tej cenie to nie ma co oczekiwać więcej! miało być tanio!"![]()
Ostatnio edytowane przez żmija ; 8.08.08 o 22:05 Powód: Automatyczne scalenie postów
Jestem nietolerancyjny wobec nietolerancji.