http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Dziwny to wątek jak na "Ocenę zdjęć".. żadnego zdjęcia nie widzę
Choć jestem amatorem.......msz każdy z was ma trochę racji.
Jednakże sposób oceny w galeriach jest jakże subiektywnie w całej swej rozciągłości nie do końca wiarygodny. różni ludzie, różne gusta, różne umiejętności, różne spojrzenie na to co dobre i złe - nie zawsze trafne. Zdarzyło mi się widzieć kompletne niewypały ( bez urazy dla autorów) ocenione jako świetne. Rozumiem subiektywność oceny. No ale... Jak w każdej otwartej dla ludzi galerii i forum nie unikniemy poziomu 1 jak i poziomu 6. Widziałem w kilku miejscach próby ograniczania napływu prac niskiej jakości, co w efekcie końcowym doprowadziło do powstania miejsc niezwykle snobistycznych, przed czym zawsze przestrzegamMoze administracja by tu pomogla-Kiepskie foto=nie ma miejsca na nastepne,ocena przecietna ponizej 3-tak samo.
Galerie publiczne tematycznie rozbudowac i niech zostana fotki z przecietna powyzej 4 -4,5![]()
De gustibus non est disputandum.
Forum jest dla posiadaczy olków (i nie tylko) i to oni pokazują swoje i oceniają zdjęcia innych. Tak samo jak zdjęcia, tak i oceny będą na różnym poziomie, ponieważ aparaty kupują nie tylko ci co umieją robić zdjęcia. Tak samo, jak wypasiony sprzęt narciarski, kupują niekoniecznie ci, co umieją jeździć.
Jeżeli komuś się nie podoba czyjaś "tfurczośc", wystarczy nie zaglądać do jego wątku (jeśli ma) lub nie otwierać i nie oceniać jego zdjęć w galerii.
Życie jest takie krótkie, że szkoda go marnować na uświadamianie innym, że powinni zmienić hobby![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA