hMM no masz rację , musze przyznać że nie wpadłam na to![]()
hMM no masz rację , musze przyznać że nie wpadłam na to![]()
Dzisiejsze jesienne foteczki![]()
Ostatnio edytowane przez Iguana ; 25.10.08 o 18:42
SP-510UZ
Dzięki za opinię, teraz jak porównuję z ta poprawiona to faktycznie widzę przepalenieNo nic tak łatwo się nie poddam, będę próbować dalej
![]()
SP-510UZ
zdjęcia -313 i -316 są robione pod słońce i efekt nie może być inny z uwagi na techniczne możliwości matrycy/ chodzi o rozpiętość tonalną/. Warunki przy robieniu zdjęć są bardzo istotne dlatego trzeba zastanowić się przed i starać się przewidzieć efekt, dostosowywując kadr do zamierzonego efektu. Jak widać robisz zdjęcia wpadającym w oko obiektom oraz, widzisz grę światła i chcesz ją uwiecznić a to bardzo dobrze.
pozdrawiam Wiejo
z ubiegłego roku, troszke się z nimi pobawiłam, ale nie za długo
1.
2.
3.
4.
5.
SP-510UZ
1. moim zdaniem nie ładny kadr: z lewej strony na dole "coś" z prawej strony na dole coś" z prawej u góry kawałeczek nieba....
2. kolory jakies wyblakłe i kadr mi nie leży. Do tego jakby krzywo(można poprawić troche kolory)
3. do poprawy. po co jakas noga w kadrze
4. ucięta opona
5. najbardziej mi się podoba, tylko podciągnąc kolorki
nie wiem czy dobrze to poprawiałam, sama jestem amator......![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Z tą nogą na 3 właśnie myślałam co zrobić, ale nie chciałam za duzo uciąć, jednak, jak dodałaś kolorki wyszło całkiem fajnie
dodam kolejne![]()
Ostatnio edytowane przez Iguana ; 13.11.08 o 22:46
SP-510UZ
No właśnie, zainstaluj sobie Olympus Master albo coś w tym stylu i w szybkim czasie można dodać kontrast czy nasycić zdjęciei nie trzeba do tego wybitych umiejętności komputerowych
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Druga seria lepsza niż pierwsza7. fajne..
![]()
Ostatnio edytowane przez Igorra ; 13.11.08 o 22:48 Powód: Automatyczne scalenie postów
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Mi też się podoba, tylko mam wątpliwości, czy nie za jasne
ostatnie dwachyba że sie jeszcze pobawie
SP-510UZ