Ech dawno nic nie dodawałamwięc porcja kolejnych kwiatków
Ciekawi mnie wasza opinia na temat kadrów - czy są ciekawsze niz ostatnio czy dalej nudastarałam się nie robić centralnie z góry tylko różnie z dołu z boku itd.
Ech dawno nic nie dodawałamwięc porcja kolejnych kwiatków
Ciekawi mnie wasza opinia na temat kadrów - czy są ciekawsze niz ostatnio czy dalej nudastarałam się nie robić centralnie z góry tylko różnie z dołu z boku itd.
SP-510UZ
wydaje mi się że ostatnia seria jest cała nieostra . z może z moimi oczami już coś nie tak, nr54 za jaskrawe - zbyt mocno oświetlone i z cieniem na dole a mogło być fajne..![]()
Witaj za poprzednikiem trochę nieostre i za dużo "śmieci " w tle: staraj się robić fotki przy innym świetle (wydaje mi się że robiłaś te zdjęcia kiedy słońce było wysoko) Poćwiczysz i następnym razem będzie lepiej![]()
Niestety nieostre, ale tego już nie zmienisz.
Spróbuj następnym razem pobawić się jeszcze kolorami, tak aby mocniej uwydatnić piekno tych kwiatów.
![]()
"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach
Wydaje mi się, że masz źle dobrany pomiar światła. Przy tak ostrym świetle, powinien być pomiar punktowy. Powinaś ustawiać pomiar na najjaśniejsze partie kwiata, unikniesz wtedy przepałów. Reszta, w tym tło, będzie automatycznie ciemniejsza i nie będzie przeszkadzała w "oglądzie".
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Niby słońce nie było ostre ale faktycznie wyszły jakies takie jasne
Troszkę kot mi przeszkadzał bo wchodził w kwiatkiale "złej baletnicy..."
Mam nadzieję, że następna seria pójdzie mi lepiej.
SP-510UZ
O jakiej porze robiłaś te fotki? Godzina?
Kadry, jak kadry, ale ostre faktycznie nie są. No i GO za duża, przez to za kwiatkami widać cały "śmietnik".
Spróbuj tak się ustawiać, żeby za fotografowanym obiektem było jak najwięcej wolnej przestrzeni lub coś jednolitego, np niebo, trawa...
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
Zdjęcia robiłam koło 16 ale od strony gdzie słońce najszybciej zachodzi.
SP-510UZ
Który kadr wg was jest fajniejszy? Światło troszkę nie takie , ale z tym mam ciągle jakiś problem![]()
SP-510UZ
Raczej pierwszy. Na drugim ma ciachniętą szczękę.
Trochę by można wyciągnąć z cienia cielsko lewego potwora.
Coś nowego mamy w zoologu?
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...