29 - Piesek bardzo sympatyczny. Nie wiem czemu zrobiłaś go w kwadracie i po przekątnej. Jakoś to do mnie nie przemawia.
Ostatnio edytowane przez dreptak ; 28.04.09 o 10:51
Zwiarzak śliczny ale uważam ze nei powinnas dawać go po przekątnej zwłaszcza jezeli to cała postać psa bo strasznie dziwnie wygląda i jakoś mi ciężko się oglądaMoze jakby lezał to ejszcze by mi podeszło a tak to nie bardzo. Z przekątną spróbuj ale jak łapiesz część psiaka. Co do kwiatków to warto zróżnicowac obiekty bo te same mogą się szybko znudzić. Skocz na ogródki działkowe czy jakiegos parku a na pewno obiektów do fotografii znajdziesz całą mase - ja tak ostatnio zrobiłem tzn. najpierw ogródki działkowe gdzie sympatyczny starszy pan użyczył mi swoich sporych zbiorów a później ogród botaniczny - tu już byla masa mozliwosci
Pozdrawiam i życze jak najwiecej udanych kadrów![]()
Szczerze powiem, nie wiem dlaczego zrobiłam ta fotkę po przekatnej.
Pies dobrze się ustawił a ponieważ on ciągle chodziwięc złapanie dobrej pozy jest trudne hehe Tym razem trzy różne psy i próby ujęć.
SP-510UZ
MZ najlepsze z tej serii to 30. Cały pies, nieżle skadrowany. Szkoda, że częściowo w cieniu. Poza tym, 32 zwraca uwagę swoją urodą. Tylko ściemnic mu ten jęzor i całość przyciemnić. Inaczej skadrować (ja bym to widział jakoś tak jak w załączniku).
Poza tym, zwracaj uwagę na kadrowanie- nie obcinaj psu łap ani ogona, jeśli chcesz pokazać całego psa. Zwróć też więcej uwagi na tło- albo lepiej wybieraj albo popracuj GO.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
I parę kolejnych do oceny![]()
SP-510UZ
Wszystkie cztery cierpią na to samo. Poszukaj, pogooglaj, poczytaj - hasła: "złoty podział" "mocne punkty" w kontekście kadrowania.
The question is: What is a Mahna Mahna?
Trudno się nie zgodzić z przedmówcą...
Ad.34
Brakuje mi jakiejś dynamiki. Chłopiec wygląda jakby bał się rozpędzić, choć faktycznie mogło być tak że jechał całkiem szybko
Ad.36
Ciekawe ujęcie. IMHO warto by było odbić troszkę tego słońca i doświetlić drzewo od dołu.
Popróbuj kadrowanie np. na komputerze, na spokojnie, w domu![]()
Ciągle próbuje -kadrowania też, ale nie mam jeszcze takiej wprawy .
Dzięki za ocenę, mam nadzieję że kolejne będą lepsze![]()
SP-510UZ