A wiesz chyba przed zmniejszeniem, ale niewiem czy trzeba przed czy po
A wiesz chyba przed zmniejszeniem, ale niewiem czy trzeba przed czy po
Jutro to dziś, tyle że jutro
Teraz zrobiłem jeszcze raz i co?????
Ekhm, nie o takie wyostrzenie chodziło - po prostu obiekt fotografowany nie jest ostry. I choćbyć nie wiem jak się starał, będzie kicha...
Zamiast tak sobie pykać, pomyśl co chcesz fotografować, poczytaj forum...
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.
Witam, mam pytanie za 100 punktów, wszyscy mamy extra aparaty od 1700- 4000zł i droższe które maja wszystko i powiedzcie mi taką rzecz poco jaszcze przerabiać zdjęcia w programach komp. np: 15L w tył nie było tych wszystkich bajerów (no ale teraz są i jest super) i ludzie robili fajowe fotki nic ich nie przerabiając, tak wiem że robili ich więcej. Kolega np: m_kola zrobił foto dzieciaczka (fajowa dzieciaczki są super) a koledzy Gundi i Eddie pokombinowali i pozmieniali. Poco. I stąd moje pytanie czy są tacy z was fotografowie że nie muszą obrabiać fotek a robią naszymi super-bajer lustrzankami i tak je mogą ustawić żeby nie było potrzeby zmian w kompie???????
PS.Mam kolegę który jest zawodowcem i tak na prawdę to on mnie namówił na cyfrę+ lustro i podał linki na fora żebym poznał parę chwytów obróbki cyfrowej ale powiedział żebym nie słuchał krytyki wszystkich forumowiczów co do joty bo nie wszyscy umieją robić fotki, poprzerabiają w FS itp i uważają się za wielkich, są i kozacy ale oni się nie wypowiadają tak często na forach jak ktoś zrobi motylka kwiatek makro pejzaż czy inny. Bo przecież człowiek co mam lustrzankę i FS od np. roku to już jest fachura i mistrzemi myśli sobie tak że jakiś lamus-nowicjusz zrobił leprze foto od niego to mu powiem A CO!!! że kicha i takie tam. JA tak widzę na tym forum ze jest tylko kilka pozytywnych krytyk na nasze foty
PS-2 MIŁEGO WEEKENDU
suchar: człowieku, pisz po polsku, bo będę kasował Twoje posty. Szanuj choć trochę swoich rozmówców.
Ostatnio edytowane przez suchar ; 9.08.08 o 10:35
1. Nie wszyscy. Moje zdjęcia często są wykonywane obiektywem za 35zł.
2. Co to znaczy mają wszystko?
3. Program komputerowy spełnia w tej chwili rolę ciemni fotograficznej. W innych przypadkach może być także sposobem wyrazu artystycznego.
4. i nie prezentowali ich w internecie.
5. To może zapytaj tych kolegów?
6.Ciekawe podejście, więc po co komu wątek oceny zdjęć, jak się jest głuchym na krytykę?
7. Co ma do tego fotografia przyrodnicza?
8. Osobiście czerpię rady od bardziej doświadczonych. Jednak nie rozumiem podejścia ludzi, którzy krytykę odbierają jako atak. Jest objaw zadufania. A ostatnie zdanie to już całkiem nie po polsku napisane.![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Dobra już nie będę filozował ani się mondralował Przepraszam wszystkich bo zachowałem się niewłaściwiewezmę się za robotę związaną z foto i może coś z tego bedzie
Ps. Miłego Weekendu![]()