Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: 40-150 i zablokowana przysłona

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    nie wiem czy dobrze rozumiem. ale po prostu wylaczam z zamknietym deklem i po wlaczeniu mam te sama wartosc, na ktorej wylaczylem. tak samo jak ustawie f22 i tak samo jak f3,5 i cos posredniego.

"exif" pokazuje zrobione zdjecie o takiej wartosci jaka ustawilem, chociaz "fizycznie" przyslona jest domknieta (na moje oko) na maxa.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dka Zobacz posta
    nie wiem czy dobrze rozumiem. ale po prostu wylaczam z zamknietym deklem i po wlaczeniu mam te sama wartosc, na ktorej wylaczylem. tak samo jak ustawie f22 i tak samo jak f3,5 i cos posredniego.

"exif" pokazuje zrobione zdjecie o takiej wartosci jaka ustawilem, chociaz "fizycznie" przyslona jest domknieta (na moje oko) na maxa.
    Przepraszam, źle napisałem. Chodziło mi o to, żebyś na wyświetlaczu sprawdził jaką wartość pokaże Ci wyświetlacz. Mi zawsze pokazuje tę, na której przysłona się zablokowała na początku, przed zamknięciem do końca. Na przykład, ustawiłem 5,6 i zrobiłem zdjęcie, przysłona pozostała domknięta do tej wartości. Kolejny strzał, zamyka się do końca. Wyłączam, włączam, aparat pokazuje 5.6 mimo że przed wyłączeniem zmieniłem wartość na 3,5. To jednak nic takiego, raczej tylko ciekawostka.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    w moim przypadku wyswietlacz pokazuje to co aparat mial ustawione. czyli bez zwiazku z fizycznym stanem przyslony. w wolnej chwili po prostu zapoznam sie z wnetrzem mojego obiektywu, kajnegrencen, albo poprosze o to moja dziewczyne. tylkomusze skombinowac taki malutki srubokrecik.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dka Zobacz posta
    w moim przypadku wyswietlacz pokazuje to co aparat mial ustawione. czyli bez zwiazku z fizycznym stanem przyslony. w wolnej chwili po prostu zapoznam sie z wnetrzem mojego obiektywu, kajnegrencen, albo poprosze o to moja dziewczyne. tylkomusze skombinowac taki malutki srubokrecik.
    Daj znac jak juz rozlozysz. A juz nawet nie waz sie zapomniec opisac wrazen po zlozeniu
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia