Strona 72 z 120 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 1191

Wątek: Koriolan- zdjęcia rozmaite

| OlyJedi Awatar Rysiek_O
    Mieszka w
    47-364 Komorniki
    Siła reputacji
    312
    Moja galeria

Odp: Koriolan- zdjęcia rozmaite

Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Po dłuższej nieobecności wróce do wątku ogólnego- kilka zdjęć z wesela w zeszłym tygodniu- nasz forumowicz Pilek z małżonka.

Impreza była w Starej cegielni w Rzucewie- nie wpuszczono nas tam podczas wiosennej wycieczki trójmiejskich Olyklubowiczów.
    Młodej Parze wszystkiego dobrego! Masz jakieś zdjęcia plenerowe ze Starej Cegielni?
    Rysiek_______________
    Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

Mam nadzieję, że te rogi na 2. to nie Twoja złośliwość

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Rysiek_O Zobacz posta
    Masz jakieś zdjęcia plenerowe ze Starej Cegielni?
    Niestety nie, przybyliśmy w ostatniej chwili, nie ma też żadnych zdjęć z samego wesela bo moja żona poprosiła mnie o odniesienie sprzętu do samochodu.

Co do rogów- nie miałem innej możliwości zrobienia tego zdjęcia, a bohaterowie stwierdzili, że ten mistrz drugiego planu im nie przeszkadza.

Ponieważ zdjęcia robił więcej niż jeden fotograf, ja podszedłem to tematu zupełnie luźno- zapiąłem 45/1.8 i stwierdziłem, że co wyjdzie to wyjdzie.
    chyba wyszło.. fajnie.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P9130097.jpg
Wyświetleń:	84
Rozmiar:	430,8 KB
ID:	130260  
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

dziś przeczytałem wiadomość, która niesamowicie mnie wk..

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/...ju-n84752.html
    Przeczytajcie argumentacje, nóż się w kieszeni otwiera.
    Grobla w Ptasim Raju to jedno z moich ulubionych miejsc spacerowych. Nie ma tam tłumów a spacer groblą, plaża i lasem-trasa około 8-10 km, jest niesamowicie urozmaicony

Trzy zdjęcia z wrzesniowego spaceru, jedno z dedykacją dla wielbicieli wybrzeża Bałtyku
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P92_182.jpg
Wyświetleń:	84
Rozmiar:	573,5 KB
ID:	134121   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P92_160.jpg
Wyświetleń:	88
Rozmiar:	622,6 KB
ID:	134120   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P92_142.jpg
Wyświetleń:	87
Rozmiar:	646,0 KB
ID:	134122  

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

dziś przeczytałem wiadomość, która niesamowicie mnie wk..

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/...ju-n84752.html
    Przeczytajcie argumentacje, nóż się w kieszeni otwiera.
    Grobla w Ptasim Raju to jedno z moich ulubionych miejsc spacerowych. Nie ma tam tłumów a spacer groblą, plaża i lasem-trasa około 8-10 km, jest niesamowicie urozmaicony

Trzy zdjęcia z wrzesniowego spaceru, jedno z dedykacją dla wielbicieli wybrzeża Bałtyku
    Odpowiem Ci tak, jeśli prawdą jest, że ptaki przenoszą sie do Portu, to znaczy, że ta ludzka stonka jednak im przeszkadza w funkcjonowaniu. I nie czują się dostatecznie bezpiecznie. Gdańszczanie widać nazbyt tłumnie na tę groblę chadzają. Niewątpliwą prawdą jest, że przez ostatnie 20 lat waszliśmy głęboko w zwierzęce ekosystemy z naszymi domami, płotami, ogrodami i psami i kotami... Zwłaszcza w okolicach miast i miasteczek i rozproszyliśmy naszą zabudowę. W Małopolsce widać to szczególnie.
    Ta dyrekcja od środowiska ma trochę racji. Popatrz na zdjęcia z Tatr, czy Karkonoszy, podobnie jest w ujściu Wisły w weekendy...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

Szkoda by było, jeśli jednak faktycznie Ptasi Raj przestaje być dla ptaków rajem, może ma to sens.

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Andrzeju, na pierwszym zdjęciu jest rzeczona grobla , sfotografowana od strony morza. Po lewej stronie jest jezioro i rezerwat Ptasi Raj.
    Po prawej, Martwa Wisła.
    Ruch na grobli nie przypomina bynajmniej drogi do Morskiego Oka, ponieważ je środkowa cześć jest podtapiana i konieczna jest mała przeprawa po śliskich kamieniach.

i cytat
    "Inwestycja jest częścią warunków RDOŚ na rozbudowę i pogłębienie toru wodnego na Wiśle Śmiałej, by mógł tędy przebiegać ruch większych statków. W efekcie grobla po przebudowie ma być niedostępna dla pieszych poprzez zamknięcie kładek nad przepustami. To była wyłącznie inicjatywa RDOŚ i od nich zależy zmiana decyzji w tej sprawie - wyjaśnia Anna Stelmaszczyk-Świerczyńska, dyrektor techniczna z Urzędu Morskiego w Gdyni.

To nie jedyny powód zmian. Po Wiśle Śmiałej już pływają niewielkie zbiornikowce i barki przewożące płynne paliwo, w przyszłości mają tam także przepływać niewielkie tankowce, m.in. dlatego, że do końca 2015 roku Grupa Lotos planuje zakończyć budowę terminalu przeładunkowego przy Martwej Wiśle."
    Po Martwej Wisle pływają statki, łodzie silnikowe, skutery, jest też ośrodek żeglarski. Powstaje terminal przeładunkowy ropy dla Lotosu. Oni wszyscy w mniejszym stopniu zakłócają bytowanie ptaków w rezerwacie niż piesi? śmiem wątpić.

Dodam, że trójmiejskie stowarzyszenia "ekologiczne" to w większości sprzedajne ***** - mieszkańcy Trójmiasta
    znają hasła "Port Service" "hałda fosforów" czy "Szadółki" Rozumiem, że LOTOS przeprowadził stosowne konsultacje z organizacjami ekologicznymi, i po opłaceniu ekspertyz okazało się że te inwestycje + ruch tankowców nie zagrażają ptakom w Ptasim Raju?

Tak niestety wygląda u nas "ekologia" - pod jej płaszczykiem zwyczajnie robi się interesy.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Ola_Olga
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Siła reputacji
    299
    Moja galeria

Tak niestety wygląda u nas "ekologia" - pod jej płaszczykiem zwyczajnie robi się interesy.
    Zgadzam się z tym w 100%. Artykuł przeczytałam z takim samym oburzeniem jak Koriolan.
    Stwierdzenie, że grobla i przechodzący tam ludzie mogą zagrażać ptakom uważam za kompletną bzdurę. W to może uwierzyć ktoś, kto tam nigdy nie był. Ja byłam kilkanaście razy. Przejście przez groblę nie należy do najłatwiejszych a przy wysokich stanach wody, wymaga wręcz sporych umiejętności akrobatycznych. To powoduje, że nie ma tam i nigdy nie było dzikich tłumów ludzi. Natomiast w sezonie jest sporo łodzi, jachtów, barek i jeżeli coś/ktoś zakłóca spokój ptakom, to raczej nie te kilkanaście osób, które przejdą po grobli nawet kilka razy dziennie. To jest jedno z piękniejszych miejsc w okolicach Gdańska, bardzo lubiłam tam jeździć. Może jeszcze zdążę zanim ustawią zasieki i drut kolczasty a groblę wysadzą w kosmos. Postawię transparent na znak protestu przeciwko durnej decyzji. Eh... smutne to wszystko.
    Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją (Apolinary Despinoix).

| OlyJedi Awatar yac
    Mieszka w
    k/3M
    Siła reputacji
    290
    Moja galeria

Cześć,
    Informacja faktycznie dość przygnębiająca.
    Trzeba by się jeszcze wybrać zanim wszystko rozpieprzą.
    Byliśmy tam 21,03,2009r i można to jeszcze powtórzyć
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Sobieszewo.jpg
Wyświetleń:	131
Rozmiar:	556,6 KB
ID:	134155
    Jacek

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

To juz tak dawno było?
    Może zmajstrujemy jakieś trójmiejskie spotkanie?
    sobota 15 listopada?? Niekoniecznie w Sobieszewie - może być problem z przejściem groblą ze względu na stan wody