15 - mój synek i zabawa z wysokimi czułościami w E-510
15 - mój synek i zabawa z wysokimi czułościami w E-510
A mogłem wziąć Nikona D40 lub Canona 400D, wtedy nikt by się nie dziwił, że te zdjęcia to wina aparatu... A tak mam E-510... i na co tu zwalić winę?
Marcin, synek piękny chlopak jest ale dlaczego robisz mu portret pod światło i to na tle jasnego okna?
Trudniej już nie mogłeś?
Rocco uczę się powoli zasad fotografiiale czasami lubię coś pstryknąć w takiej kontrze.
Ostatnio edytowane przez marcinpolniak ; 4.08.08 o 09:40
A mogłem wziąć Nikona D40 lub Canona 400D, wtedy nikt by się nie dziwił, że te zdjęcia to wina aparatu... A tak mam E-510... i na co tu zwalić winę?
Za poprzednikami...daj małego twarzą do okna,albo wyjdź na dwór.Tylko że na dworze jak jesteś to unikaj światła słonecznego,daje ono za duże cienie na twarzy.Najlepiej gdzieś w cieniu.Zdjęcia w domu możesz robić przy oknie jednak też musisz uważać na cienie-nie każda firanka przepuszcza tyle samo światła.Szczególną uwagę zwróć na cienie na oczach i cienie od noska dzieciaka.W zasadzie te zasady tyczą się również fotografii portretowej.
P.S. Gratuluje pociechy.
Siaful dzięki.
Gdziekolwiek robisz te zdjęcia to łazienki maja tam klasowe
Plener ma potencjał. Spróbuj zrobić coś z perspektywy jakiegoś detalu może. Mniej takich "całościowych" ujęć bo jakoś nie mają klimatu.
Było: Panasonic GX1, Olympus E510
Jest: Panasonic GX7
Coś w kolorze i w mojej ulubionej tonacji... Troszkę inaczej wykadrowałem 17...
Ostatnio edytowane przez marcinpolniak ; 8.08.08 o 22:47
Ja bym wrócił do miejsca gdzie robiłeś 15 i kombinował
Fajna jest ta bramka na tle starego muru![]()