Jakby kogoś interesowało![]()
http://www.fkn.pl/1,460,1795928,1,wiadomosc.html
Jakby kogoś interesowało![]()
http://www.fkn.pl/1,460,1795928,1,wiadomosc.html
FujiNikon
http://kasinskislawek.pl
Od momentu jak są to zwykle PC-ty w ładnej obudowie nie widzę sensu....
qbic ma rację... Za ten sam konfig co np. ASUS, tylko w lepszej budzie bulisz 2x więcej (a sprzęt Apple i tak robi ASUS)... Jedynymi atutami zgniłków pozostały innowacyjność oraz system na jądrze rodem z unix'a. Można pogrzebać, po ludzku stawiać usługi sieciowe itp.
Przed zakupem polecam lekturę for o sprzęcie apple, o tym jak pękają obudowy w serii plastikowej i o tym jak pogięte bywają lapki z serii pro (magnez). Trawa nie jest tam bardziej zielona, jest po prostu inna. Atuty to konkretny system, vmware fusion, pojechany design. Wady: jakość nie ta co kiedyś, powalające ceny.
Z tego co wiem, Apple stoi na nogach dzięki sprzedaży gadżetów typu iPod, iPhone itp.
Ostatnio edytowane przez KaarooL ; 31.07.08 o 06:33
W USA "warzywko" trzyma sie niezle, ale w w europie nie wróżę sukcesów. Mac to nie iPOD żeby kupować po to aby sie wyróżnić z tłumu. Jak mam sie wyróżniać to wolę zdecydowanie łapTOPa z linuchem.
...był Olek jest A6000
A ja jeszcze dodam kiepską klawiaturęW macbookach...
Jeżeli chodzi o "normalne laptopy" to thinkpady wymiatają..., Nawet lenovo ich specjalnie nie popsuło...
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Kiedyś podobały mi się te komputery, teraz nawet też trochę. Ale jak przeczytałem, że bardzo często zdarza się pękająca obudowa.... to mi przeszło.
A mogłem wziąć Nikona D40 lub Canona 400D, wtedy nikt by się nie dziwił, że te zdjęcia to wina aparatu... A tak mam E-510... i na co tu zwalić winę?
Pytanie lamera:
Co zrobię na MACu, czego nie da się, na dwa razy tańszym, notebooku z Windą?
Kiedyś owszem, graficy byli praktycznie zdani na Apple ale dziś?![]()
Posiadacze apple to czesto fanatycy, jest najlepszy i tyle. Nie potrafia powiedziec dlaczego. W pracy akurat mam bardzo duzy kontakt z komputerami apple i wiem ze maja naprawde sporo wad.
Jedno jest pewne, nie sa warte tej kasy co kosztuja.
Macbook;i to podgatunek komputera, nietrwale, awaryjne itd.
Jedyna zaleta macbook pro jaka ostatio zauwazylem to fenomenalna matryca blyszczaca na led, pierwsza blyszczaca z ktora mozna pracowac w jasnym pomieszczeniu.
Rocco - a pracowałeś kiedyś na maku? Ja miałem tę przyjemność 5 lat temu, na najwolniejszej wówczas maszynie G4 z zegarem 400MHz. W Photoshopie był tak samo szybki, jak dwuprocesorowy blaszak 2x800Mhz (kolega na stanowsiku obok dysponował nim). Ale nie chodzi mi tu o szybkość działania. Praca w Mac OSie (wówczas 9.0) to była sama przyjemność. Pomimo iż siedziałem na tym kompie jedynie przez dwa lata, do tej pory wspominam to z rozrzewnieniem i gdyby nie małe mieszkanie, pewnie kupiłbym sobie jakiegoś Maca tylko po to, by przypomnieć sobie, że komputer nie służy do użerania się z systemem, ale do przyjemnej pracy.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=