A tak BTW, wie ktoś jak w Photoshop'ie obracać swobodnie obraz a nie skokami co ileś tam stopni?
A tak BTW, wie ktoś jak w Photoshop'ie obracać swobodnie obraz a nie skokami co ileś tam stopni?
A mogłem wziąć Nikona D40 lub Canona 400D, wtedy nikt by się nie dziwił, że te zdjęcia to wina aparatu... A tak mam E-510... i na co tu zwalić winę?
Ostatnie najlepsze.
Zrobiłem w PS: Zaznacz, Przekształć, Zniekształć.
A co stoi na przeszkodzie, zeby wpisywac dziesiąte stopnia?
Można też inaczej, włączyc kadrowanie, zaznaczyć kadr i obracać zaznaczenie za pomocą uchwytu.
Taka zaokrągłona strzałeczka.
Wyjdzie na to samo
Ostatnio edytowane przez rocco ; 28.07.08 o 21:26
Wiem że można wpisywać ułamki. Dzięki za info Rocco, a jest jakiś skrót który powtarza obrót o zadaną wielkość, wcześniej wpisaną, np 0,2 stopnia
A mogłem wziąć Nikona D40 lub Canona 400D, wtedy nikt by się nie dziwił, że te zdjęcia to wina aparatu... A tak mam E-510... i na co tu zwalić winę?
Ostatnia fota - najlepsza - spróbuj jeszcze za przykładem rocco wyprostować i będzie naprawdę fajna.
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Wejdż do menu Edycja - Skróty klawiszowe (tak to u mnie przetłumaczone) i tam znajdź Obraz - Dopasowania - Obróć obraz roboczy - Swobodnie.
Jak klikniesz w to "Swobodnie" to mozesz sobie utworzyć nowy skrót w okienku które się pojawi, (ja wybralem Shft+ctrl+Q), jego użycie otworzy Ci okno swobodnego obracania w którym będzie wpisana poprzednio użyta wartość.
Więc klik w Enter i masz następny obrót o zadaną wartość.
PS
Jesli skrót już jest używany do innej czynności to zmień klawisze bo nadpisze ci poprzednie.
Ostatnio edytowane przez rocco ; 28.07.08 o 21:55
No i chyba ostatnia seria...
7 ładna, szkoda że ta kukurydza tam rośnie![]()
7 - no tak, próbowałem to jakoś w PS wykadrować ale nie szłoMuszę bardziej zwracać uwagę na kompozycję całego kadru.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Jak ogólnie oceniacie całość?
Ostatnio edytowane przez marcinpolniak ; 29.07.08 o 22:05 Powód: Automatyczne scalenie postów
Według mnie ostatnia seria ... 7 liderem...
Gdyby jeszcze tej kukurydzy nie było - fajny kadr i ciekawa fota, pozostałe jak dla mnie niewiele pokazują/niosą/przekazują...
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Dzięki, mojej żonie też 7 najbardziej się podobaNa koniec 2 zdjęcia świątyni w Żurawicy, wsi oddalonej około 10 km od Wyszatyc.
Ostatnio edytowane przez marcinpolniak ; 29.07.08 o 22:59