Proszę o ocenę zdjęć.
Proszę o ocenę zdjęć.
Ostatnio edytowane przez marcinpolniak ; 26.07.08 o 22:39
A mogłem wziąć Nikona D40 lub Canona 400D, wtedy nikt by się nie dziwił, że te zdjęcia to wina aparatu... A tak mam E-510... i na co tu zwalić winę?
No więc tak ...
Pierwsze sprobowałbym w kolorze ... no i kadr mi nie leży bo jakoś ten ucięty kościół razi strasznie ...
Na drugim gałązka
No i jakieś to niesymetryczne i bez wyrazu
Probuj szukać jakichs nietypowych kadrów
Ja powoli sie wybieram na fotki dwóch kościołów w mojej okolicy![]()
W pierwszym jest coś obok tego budynku? bo jeżeli tylko puste pole to bym to kadrował bardzo szeroko, tak żeby budynek się cały się zmieścił i był po prawej stronie tak jak teraz.
dzięki za komentarze, byłem tam pierwszy raz. Muszę się tam jeszcze wybrać, ale muszę wam powiedzieć, że trochę brakuje mi tam szerokiego kąta.
Następne dwa zdjęcia cerkwii + widoczek okolicy
Ostatnio edytowane przez marcinpolniak ; 27.07.08 o 22:28
A mogłem wziąć Nikona D40 lub Canona 400D, wtedy nikt by się nie dziwił, że te zdjęcia to wina aparatu... A tak mam E-510... i na co tu zwalić winę?
Witam,
Jak na mój gust to na razie najciekawsze nr 3 - fajny kadr i dobra kolorystyka.
Pierwsze dwa za Kolegą powyżej
4 - ciekawie choć kadrowałbym pionowo (wycinając ten biały domek po lewej)
5 - widoczek jak widoczek - trochę nudno
Nie bierz moich uwag zbyt poważnie - dopiero zaczynam przygodę z lustrzanką. Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
3 - dobra ale gałązki po lewej
4 - znów ci gałązki po lewej wchodzą - faktycznie może pionowy kadr byłby lepszy
5 - faktycznie nudna
wybierz się tam koniecznie z szerokim szkiełkiem bo to fajne miejsce. Da się do środka wejść? może być ciekawie.
Ostatnio edytowane przez magnum ; 27.07.08 o 23:21
Dzięki za komentarze. Rocco - jak to zrobiłeś?
Ostatnio edytowane przez marcinpolniak ; 28.07.08 o 19:25