Moim zdaniem tak samo jak w kulinariach - czasem dużo przypraw, czasem mniej. Są fotki które bezwzględnie muszą być ostre, a są takie w których nieostrości i rozmycia dają "klimacik".
Z tych fotek z wątku - 3 - najbardziej do mnie "przemawia".
Moim zdaniem tak samo jak w kulinariach - czasem dużo przypraw, czasem mniej. Są fotki które bezwzględnie muszą być ostre, a są takie w których nieostrości i rozmycia dają "klimacik".
Z tych fotek z wątku - 3 - najbardziej do mnie "przemawia".
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Hmmm ... to może i ja dodam swoje marne 3 grosze ...
Oglądałem dużo zdjęć (przeważnie na dA) i musze powiedzieć że podoba mi sie styl niektórych osób (a może to umiejętności?) ...
Na zdjęciach nie ma ziarna a zdjęcie jest baaaardzo ostre ...
Przy wyostrzaniu wkurza że nawet jeden pixel potrafi sie ujawnić ,zdjecie nie jest już wtedy takie dobre ...
Jestem raczej zwolennikiem fotek ostrych jak żyleta ... ale czy da sie to pogodzić z brakiem ziarna i utratą jakości ?
Fotki cyfrowe gorzej do mnie przemawiają ... kompresja daje sie we znaki a potem przy wyostrzaniu nie zawsze mamy zadowalający efekt ...
Najmniej chętną czynnością podczas obrabiania fotki jest dla mnie właśnie "szarpowanie" ...
O wiele więcej frajdy sprawia mi retuszowanie niedoskonałości (ale to może przyzwyczajenie po Virtual-tuningu) ...
Tak czy siak są gusta i guściki ...
Czasami to prowadzi do nierealności fotki ...
U Ciebie na szczęście nie ma tego problemu![]()
nie nie nie - nierealności chciał bym uniknąć.
dlatego tylko delikatniutko rozmamzałem piksele na niebie
Czy to real czy nie to tylko ten co tam byl moze porownac.Ja dostalem taka wizje
![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Lubię gruboziarnistość, pogardzam ostrością i grzecznym retuszem!!!
W tym wypadku wariacja III jest najlepsza - skały muszą być tu ostre.
Co do remiksu Luci - kolor żółty wskazywał by na to, że zdjęcie zostało wykonane w pełnym słońcu, zaś oryginalny pomarańcz sugeruje zachód i chyba tym tropem należy podążać. Co do strony technicznej obróbki remiksu nie mam zastrzeżeń.
MK
Wizja Lucci podoba mi się zdecydowanie najbardziej .![]()
Ja to tak widze![]()
Ostatnio edytowane przez Darekw1967 ; 23.07.08 o 10:48
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak