Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Zdjęcia bartekd

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Zdjęcia bartekd

Witam wszystkich. Niedawno wymieniłem stary wysłużony aparat na Olka 560. Z tej okazji postanowiłem poddać zdjęcia waszej - mam nadzieję konstruktywnej - krytyce.

Na początek Zamek Czocha.

Dzięki za wszelkie uwagi
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	czocha1-small.jpg
Wyświetleń:	66
Rozmiar:	175,4 KB
ID:	5945  

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Witaj.

Zamiast oceny - rada: przywitaj się, pouczestnicz w życiu forum, potem załóż wątek, w którym będziesz umieszczał swoje zdjęcia. Walenie po oczach zdjęciami, nie przywitawszy się uprzednio, jest, no, niefajne jest, tak to określmy.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wujek.samo.h
    Mieszka w
    Lublin, Poland, Poland
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Ciężko się z SM nie zgodzić.

Ale jak jest już zdjęcie... No cóż ostrości brak. Może wina sprzętu, może nie wyostrzyłeś po zmniejszeniu zdjęcia. Kompozycja przedstawia jakiś zamek - w sumie fajny, ale co to zdjęcie ma przedstawiać? Czym ma przyciągać widza? Zdjęcia powinny być przemyślane - na przypadek nie licz.
    MK

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Wydaje mi się, że właśnie się przywitałem

Każde forum ma własne zasady. Te pisane i te nie pisane... Wybaczcie, ale nie sposób zawsze wszystkiego wiedzieć.

Ostrość zdjęcia rzeczywiście spadła po pomniejszeniu. Załączam wyostrzone.

Co do pytania, co to zdjęcie w sumie ma przedstawiać, to nie wiem jak odpowiedzieć W sumie to racja, czy jednak to znaczy, że nie warto fotografować architektury? A może mogłem zrobić coś lepiej?
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	czocha1-small.jpg
Wyświetleń:	56
Rozmiar:	215,9 KB
ID:	5947  

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Mogłeś poczekać na lepsze światło, mogłeś napisać historię tego zamku i dorzucić zdjęcie, mogłeś od razu wrzucić zdjęcie ostre (które wygląda na o klasę lepsze niż to z pierwszego postu).

I cierpliwości, naprawdę polecam poczytanie forum. Potem wrzucanie fot.