rzeczywiście na tym zdjęciu coś się stało...postaram się to poprawić.
Dziękuję Wam za wizytę.
rzeczywiście na tym zdjęciu coś się stało...postaram się to poprawić.
Dziękuję Wam za wizytę.
czyste, wyraziste i bardzo sympatyczne portrety. Na ostatnim ale to już pisał Alakin.
pozdrawiam Wiejo
12 bardzo, reszta średnio jakoś. Ale 12 ładne.
Z ostatnich trzech tylko nr. 12. Pozostałe niezbyt ciekawe.
Bardzo mi sie spodobała również 9.
Ostatnio edytowane przez jaclas ; 19.10.08 o 23:54
13 bardzo ładne oczy niczym diablicy.
Szkiełko bardzo fajnie rysuje tylko że przy tych pierwszych ze światłem pomiędzy drzewami jaką przysłonę ustawiałeś? Bo chyba nie 1.4 bo GO za duże jak na 1.4.
dziękuję bardzo wszystkim za opinie.Jakoś ostatnio nie wychodzą mi portrety...nie wychodzi ich aż tak dużo udanych jakbym chciał...mam możliwość pracy z dziewczynami ale jakoś nie mam na to ochoty z powodu marnych wyników....chyba kryzysik mam mały
Acha....pierwsze zdjęcia nie były raczej na 1,4...chociaż nie pamiętam.
1,4 jest na pewno tam gdzie bokeh tworzy kółka-wtedy na pewno jest 1,4
Pozdrawiam!
Jestem zwolennikiem ciasnych portretów a nawet bardzo ciasnych - co nie znaczy że nie lubię popatrzeć na szerokieBardzo ładnie ci to wychodzi..
Ostatni - trochę nie do końca leży mi cięcie ale za to obróbka na duży +
Pamiętam że rozglądałeś się za jakimś światłem w plener - no i na czym stanęło? Mnie teraz kuszą 28mki pod analoga w połączeniu z jakimś chińskim wyzwalaczem daje ci to sensowne światełko w plener..
push witam
Co do światełka stanęło na tym że kupiłem lampę systemową-metza oraz parasolkę i statyw.
Starczy mi to do portretów w plenerze,ładnie rozświetla mi cienie-choć ciągle uczę się tego używać,na razie robię wszystko na czuja.
Pomału myślę o jakimś innym świetle ale do tego trzeba mieć więcej wiedzy i pomysłów.
Pozdrawiam.