Strona 5 z 44 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 434

Wątek: E-510 a sluby

| OlyJedi Awatar Dempsey
    Mieszka w
    Poznań/Buk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Push o co znowu trzymanie kciuków Stabilizacja od czego jest 1/60 to czas spokojnie do utrzymania (tyle to trzymam z ręki... ze stabilizacją i do 1/30 bym zszedł, a to już nawet za długo). Lampa dodatkowo "zamrozi" ruch na pierwszym planie. Tak więc o 4.0 na 60mm bym się zanadto nie martwił - jakaś głębia ostrości musi być żeby się wszystko, co trzeba w niej zmieściło.
    Poza tym Push czym chciałbyś focić ślub FF i 50/1.4
    12-60 możesz szybko przejść z szerokiego planu do zbliżenia. AF jest szybki i pewny (nawet przy niedostatku światła), więc na prawdę nie wiem czego się czepiasz tego szkła...
    Zibi przecież WildLight ma 12-60 więc po co miałby kołować 14-54 (dla 1/3 EV przy końcówce zakresu).
    Ostatnio edytowane przez Dempsey ; 20.07.08 o 23:55
    OLYMPUS E-500, ZD 12-60/2.8-4.0, ZD 14-45/3.5-5.6, ZD 40-150/3.5-4.5, FL-36, filry HOYA polaryzacyjny LINIOWY i połówkowy-szary

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Sorki, to ja źle zrozumiałem, push tak zamieszał, że wydawało mi się że ma focić, kitem, ale z 14-54 wiele gorzej by nie miał
    Ostatnio edytowane przez zibi1303 ; 21.07.08 o 00:00
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar Dempsey
    Mieszka w
    Poznań/Buk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Z FL-50 to i z kitem dałby radę A z FL-36 i 12-60 też powinno się wszystko ładnie udać
    Zibi 14-54 jest nawet jaśniejsza od 12-60 (w końcówce zakresu) ale za to 12-60 jest i nieco szersze i nieco dłuższe... bardzo przyjemny zakresik
    Ostatnio edytowane przez Dempsey ; 21.07.08 o 00:03
    OLYMPUS E-500, ZD 12-60/2.8-4.0, ZD 14-45/3.5-5.6, ZD 40-150/3.5-4.5, FL-36, filry HOYA polaryzacyjny LINIOWY i połówkowy-szary

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    reasumując :

nie stersuj się
    pozałatwiaj wszystko Cerkwii pójdź wcześniej obczaj światło
    weź sporo aku do lampy - 2 , 3 komplety. Lepiej mieć za duzo niż za mało prądu
    raczej nie wal pełnym błyskiem używaj zastanego światła jak najwięcej możesz aby mieć ładnie sfotografowany ikonostas a nie czarną plamę w tle. Na mniejszej mocy lampa strzela jak kałasz

będzie dobrze
    sprzęt na pewno podoła tu się nie ma co martwić - pytanie jak Ty

| OlyJedi Awatar WildLight
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    te 2 mm na poczatku robie spora roznice testowalem

Co do pozwolenia poprosilem panna mlode o dowiedzenie sie, Moge robic smialo ale warunek byl zebym tylko ja uzywal lampy. Prawdopodbnie Hades przyjedzie na slub by zobaczyc cermonie i pewnie wesprzec mnie odrobine

Dziekuje wszystkim za uwagi, krytyka sie nie przejmuje bo to ona mnie motywuje. Staram sie dac z siebie wszystko jak tylko moge. W kazdym badz razie jesli bede mial jakies jeszcze watpliwosci pytania czy cos bede pisal tak samo jak ktos ma uwagi wskazowki piszcie smialo im wiecej tym lepiej.

P.S.
    Dobas nie wiem jak podolam, chyba kieliszek sobie strzele na rozluznienie
    Ostatnio edytowane przez WildLight ; 21.07.08 o 00:13

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    robiłem dużo zleceń - nie ślubów.
    przed pierwszym ślubem - też dla znajomych i non profit miałem takiego stresa że się nie uda, ze to jedyny ślub i coś nie wyjdzie
    a potem się okazało że całkiem nie potrzebnie

Co więcej przed tym pierwszym ślubem posypał mi się mój aparat.
    I tylko dzięki uprzejmości Jacka - miałem czym fotografować.

Jesli chcesz wejść w śluby na poważnie - sądzę że w przyszłości zapasowy korpus może się przydać. Jak nie własny to pożyczony. Gdyby aparat posypał mi się 11 godzin później - była by wielka porażka

| OlyJedi Awatar Dempsey
    Mieszka w
    Poznań/Buk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    WildLight - popróbuj baterii litowych do lampki to dodatkowe ułamki sekund krótsze czasy ładowania...
    A... i poprzestań na jednym kieliszku (stabilizuje), większe ilości wprowadzają znaczną precesję, co może przeszkadzać

| OlyJedi Awatar WildLight
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    a czy baterie linowe nie wydluzaja ladowania ? ( w tej chwilli mam aku 2500 GP)

Dobas chyba pamietam - co przyciski Ci sie "poprzestawialy"? A co do 2giej puszki mysle ze nie byloby problemy na szybko pozyczyc gdyby zaszla taka potrzeba.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    A i jeszcze cos wracajac do tematu lampy.

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=403461952

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=401374035

ktores z tego warto zakupic?
    Ostatnio edytowane przez WildLight ; 21.07.08 o 00:25 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar Dempsey
    Mieszka w
    Poznań/Buk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    WildLight litówki nie powinny wydłużać czasów, bo mają sporą wydajność prądową, ale zabiłeś mi klina... wg. instrukcji NiMh mają najkrótsze czasy ładowania - tak więc najlepiej jak największej pojemności akumulatory. Z tym, że baterie litowe mają wyższe napięcie i z tego co wiem wyższą wydajność prądową, więc teoretycznie powinny szybciej ładować lampę... ale teraz pewności już nie mam.

Co do tych dodatków - duża butelka po szamponie zadziała
    Lepiej poszukaj czegoś co zrówna temperaturę barwową błysku z oświetleniem sztucznym (pytanie jakie - czy żarowe, czy świeczki, czy jakiś rodzaj jarzeniowego)... - to takie kolorowe folie (taka pomarańczowa do światła żarowego, zieleń butelkowa do jarzeniowego itd.), ale nie wiem gdzie u nas można to dostać...
    Ostatnio edytowane przez Dempsey ; 21.07.08 o 00:36

Awatar Peniek242
    Mieszka w
    KRK
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Push dobrze tu wypunktował i w pełni się zgadzam. Ledwo kupiłeś sprzęt i nie masz zielonego pojęcia jaki będzie efekt końcowy.
    Dempsey dobrze radzi, musisz się uzbroić w zapas energii, żeby zrobić tyle zdjęć by móc wybrać.
    Moim zdaniem sprzęt masz wystarczający by zrobić ten ślub ale musisz mieć dużą wiarę w swoje umiejętności. Jedyne co może Cię wyluzować to to, że robisz to koleżeńsko i obie strony mają tego świadomość.
    Też jestem ciekaw jak Ci to wyjdzie, powodzenia!