Strona 43 z 44 PierwszyPierwszy ... 3341424344 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 434

Wątek: E-510 a sluby

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Zgodnie z życzeniem:
    16. zły moment, niezdecydowany, smutna mina, wory pod oczyma
    17. kniga na środku, za duża głębia, fotka jak z kompaktu
    18. kielich na nosie
    19. zły moment, duuuża głębia, kadr centralny
    20. krzywe, centralne, głębia

Te zdjęcia wyglądają jak robione kompaktem przez ciocię lub wujka, rekreacyjnie i bez zobowiązań. Bez wyczucia chwili, bez przygotowania technicznego.

| OlyJedi Awatar WildLight
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    Zgodnie z życzeniem:
    16. zły moment, niezdecydowany, smutna mina, wory pod oczyma
    17. kniga na środku, za duża głębia, fotka jak z kompaktu
    18. kielich na nosie
    19. zły moment, duuuża głębia, kadr centralny
    20. krzywe, centralne, głębia

Te zdjęcia wyglądają jak robione kompaktem przez ciocię lub wujka, rekreacyjnie i bez zobowiązań. Bez wyczucia chwili, bez przygotowania technicznego.
    I wlasnie o to mi chodzilo - aby przekonac sie ze w niektorych przypadkach czepiasz sie na sile aby czepic - nic nowego de facto.

W kazdym badz razie z czescia zarzutow jak najbardziej sie zgadzam i biore konstruktywna krytyke na klate

Milej niedzieli

| OlyJedi
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    To napisz jeszcze z czym sie zgadzasz a z czym nie , bo to może być bardzo ciekawe.
    Ja chętnie o tym poczytam, myślę, że KaarooL też chętnie o tym przeczyta.
    OBYWATELGC

| OlyJedi Awatar Misiaczek51
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Technicznie jest OK. To b. ważne. Kompozycyjnie myślę że drobne poprawki. A kto mówi że centralne jest zawsze i wszędzie be?
    Druh Smiena Zenit Zorkij Practica Canon Oly 5050 8080, Nikon D90 + 18-105 + 70-300 VR +50/1.4

| OlyJedi Awatar WildLight
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez OBYWATELGC Zobacz posta
    To napisz jeszcze z czym sie zgadzasz a z czym nie , bo to może być bardzo ciekawe.
    Ja chętnie o tym poczytam, myślę, że KaarooL też chętnie o tym przeczyta.
    Dotyczace zlych min, zlych momentow. Sa rzeczy na ktore nie mamy wplywu. Zaprzeczysz?

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez WildLight Zobacz posta
    Dotyczace zlych min, zlych momentow. Sa rzeczy na ktore nie mamy wplywu. Zaprzeczysz?
    Nie do mnie ale wyrażę opinię. Nie do końca nie mamy wpływu. Moment wybiera fotograf a mina - po to się robi sporo zdjęć, żeby potem odrzucić takie, które nie pasują. W dobie fotografii cyfrowej żaden problem. U mnie z reguły 20% zdjęć z reportażu ślubnego nadaje się do kosza i tam lądują, 20% najbardziej udanych i reprezentatywnych fot idzie na papier a pozostałe młodzi również dostają obrobione w wersji elektronicznej...
    Jest pytanie - do której grupy należą foty tu opublikowane? - to są najlepsze strzały z reportażu ślubnego?
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 28.09.08 o 13:44
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Po pierwsze moment robienia zdjęcia wybierasz TY !!!!!!!!!!!!!
    Po drugie po to jest seria w aparacie żeby zrobić moment serią dwóch trzech klatek !!!!!!!!!
    Po trzecie nadal upierasz się że jesteś kozak w fotografii , choć nie piszesz tego wprost!!!!!!!
    Po czwarte może prościej by było przyznać sie do błędu , każdy to zrozumie wszak jesteśmy
    ludźmi i błędy nam sie zdarzają , niż brnąc w zaparte !!!!!!!!
    OBYWATELGC

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Jest pytanie - do której grupy należą foty tu opublikowane? - to są najlepsze strzały z reportażu ślubnego?
    Też się chciałem o to zapytać. Czy to najlepsze strzały, czy coś na szybko wrzucone...

dinx6
    Gość
    ktotek zadał właściwie pytanie- czy to są najlepsze strzały z Twojego reportażu?

nie czuję się ekspertem, ale wtrącę swoje trzy grosze. w kategoriach reportażowych te zdjęcia są słabiutkie. o walorach artystycznych nie wspominam. zarzuty KaarooL'a uważam za jak najbardziej zasadne i nie widzę w nich żadnego czepiactwa.

w dwóch zdjęciach (16, 18 ) strzeliłeś o sekundę za późno, gdybyś dodatkowo kadrował nie tak ciasno, byłoby nieco lepiej. tylko nieco, ponieważ perspektywa też moim zdaniem źle dobrana. nr 17- głównym tematem miała być księga ale wcięła się świeczka i zrobił bałagan. miałeś na to wpływ. nr. 19 byłby lepszy, ale tu znów perspektywa i ogniskowa. 20 najlepsze, ale po wyprostowaniu.

uważam, że wpływ fotografa na efekt jest zawsze dominujący. czasem ogranicza nas sprzęt, czasem warunki, ale z wszystkiego można coś wycisnąć. do tego potrzebne jest nie tylko doświadczenie, ale również instynkt. w fotografii ślubnej liczy się też pewnie refleks, spostrzegawczość, umiejętność znalezienia się w odpowiednim miejscu.

Wildlight- myślę, że powinieneś wyciągnąć odpowiednie wnioski, oglądając te zdjęcia za kilka miesięcy.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Mam nadzieją, że z tych ponad 1000 zdjęć które zrobiłeś na tym ślubie pokażesz coś co się samo obroni.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Ja nie krytykuję zdjęć, mogę tylko wyrazić swoja opinię czy mi sie podobają lub nie,
    i bardzo mi przykro te zdjęcia mi sie nie podobają, ale to tylko moja opinia do której mam prawo.
    Ostatnio edytowane przez OBYWATELGC ; 28.09.08 o 14:03 Powód: Automatyczne scalenie postów
    OBYWATELGC