Strona 41 z 44 PierwszyPierwszy ... 313940414243 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 434

Wątek: E-510 a sluby

| OlyJedi Awatar WildLight
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Rano Hades napisał że dyskusja dalej sie toczy - aż sam się zdziwiłem szczerze napisawszy tym bardziej ze nie wiem co sie dzieje ostatnio na OC z braku czasu. Czytam i czytam ile ludzi tyle teorii i tyle opini o mnie samym.

Forum fotograficzne? czy forum psychologiczne?

Zdjęcia pewnie podrzucę później.

Milego dnia

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alakin Zobacz posta
    Błąd logiczny, o tym czy foty będą dobre czy nie decyduje fotograf.
    Młodym co najwyżej mogą się podobać (nieobiektywnie), a ludzie z forum mogą to ocenić pod kątem kanonów fotografii.
    Trudno młodym przyznać się będzie, że foty są do kitu, jeśli sami wybrali fotografa i jeszcze za to zapłacili. W psychologii nazywa się to "dysonansem poznawczym". Umysł człowieka prędzej sobie "wmówi", że foty są świetne, niż przyzna się, że popełnił błąd wybierając fotografa... Stąd tak wiele młodych par jest swoimi zdjęciami zachwyconych Podobnie pewnie jak i fałszującą orkiestrą. Czy słyszeliście kiedykolwiek, by wykształcony muzyk (muzykolog?) mówił kiedykolwiek jakiemuś pianiście: "strasznie pan tego Bacha zmasakrował, ale to nic, ważne, że się słuchaczom podobało..."?
    Myślę, że Wildlightowi bardziej zależy na naszej opinii niż na opinii młodych.
    Błąd
    Dla wielu ludzi oprócz wartości artstycznych, a może głównie ma znaczenie wartość emocjonalna i jeszcze to czy modele widzą się na fotkach takimi jakimi sobie siebie wyobrażają ( a jak panna młoda wygląda lepiej od koleżanek to już mniodzio). Pierwsze pytanie młodej żony-no jak wyszłam ?
    Z różnych powodów przebywłem w środowisku plastyków i widziałem reakcje. Myślisz, że ktoś narzekał na kompozycje. Jedno czy drugie powiedziało najwyżej jakąś uwagę. Koleżanka (malarka), której fotograf skopał totalnie wywołanie filmu miała krótki komentarz: no trudno, ale było tak fajnie i bylismy tacy szcześliwi.
    Powiedziała to po 25 latach bardzo udanego zwiąku, na imprezie z tej okazji zresztą.
    Jakość ( kompozycja, fabuła, technika) są ważne i lepiej jak są niż jak jej nima, ale zadowolenie młodych to podstawa.
    Uch, ale sie na marudziłem
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

| OlyJedi Awatar WildLight
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Piter podzielam Twoje zdanie.

--

ok kilka pierwwszych zdjęć. Kadrowane głównie bez zabaw w obróbkę (brak czasu na to w tej chwili i checi)

Ołtarz z koroną
    1.
    Zaręczyny w przedsionku
    2.
    Ceremonia właściwa
    3.
    4.

Jakby ktoś byl ciekaw jak wygląda taka ceromonia chętnie mogę opisać
    Ostatnio edytowane przez WildLight ; 27.09.08 o 16:45

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez WildLight Zobacz posta
    Jakby ktoś byl ciekaw jak wygląda taka ceromonia chętnie mogę opisać
    Jak znajdziesz czas to możesz troszkę opisać. Najlepiej dokumentując kolejne etapy zdjęciami

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Pi-er17 Zobacz posta
    Błąd
    Dla wielu ludzi oprócz wartości artstycznych, a może głównie ma znaczenie wartość emocjonalna i jeszcze to czy modele widzą się na fotkach takimi jakimi sobie siebie wyobrażają ( a jak panna młoda wygląda lepiej od koleżanek to już mniodzio).
    Błąd!
    Jesteśmy na forum fotograficznym i dyskutujemy o fotach a nie przeżyciach
    Jesteśmy ciekawi co zrobił WildLight a nie jaki gust mają młodzi.
    (co nie oznacza, że foty przez nas uznane będą się podobały młodym i vice versa. Przecież nawet wśród forumowiczów zasadniczo nie ma zgody co do odbioru zdjęć)

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Komentujmy zdjęcia okiem fotografa, uczmy się razem. Wrażenia klientów niech zostaną sprawą prywatną.

diabolique
    Gość
    Cóż...
    Czyżbym miał zacząć?
    foty 1 i 2 - ciekawe tematycznie, nieudane kadrowo (ja bym próbował pokazać fot. 1 w szerszym kącie, wypełniając cały kadr treścią, bez pobocznych kwiatków)
    foty 3 i 4 nieakceptowalne - ostrość i światło (a raczej nieostrość i nieświatło); na fot. 3 pokazujesz nic nie wnoszące do planu okno
    Od razu dodaję - to zupełnie subiektywne odczucie amatora w dziedzinie fotografii, nie krytykuję fotografa, wyrażam opinię odnośnie powyższych (tylko i wyłącznie) zdjęć.
    Nie jest to opinia miarodajna, wiarygodna i konieczna do naśladowania.
    Ostatnio edytowane przez diabolique ; 27.09.08 o 18:13

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Daniello Zobacz posta
    Komentujmy zdjęcia okiem fotografa, uczmy się razem. Wrażenia klientów niech zostaną sprawą prywatną.
    I to zasadniczo powinno być hasłem przewodnik każdego forum foto.

Komentowanie zdjęć i ich ocena jest o tyle ważna, że odbywa się w gronie znajomych sobie osób. Nie powinniśmy wrogo nastawiać się do opinii forumowiczów tylko dlatego, że nie mają pochlebnego zdania o naszych zdjęciach. Niech "jeżdzą" w komentarzach pod zdjęciami jak po łysej kobyle, byle tylko nie obrażać komentowanej osoby. To pewnie jest powód, że wiele osób nie wystawia zdjęć bo boją się reakcji nie w stosunku do zdjęcia, ale w stosunku do siebie.

Skoro Wildlight wystawił już coś swojego, ja też pokaże swoje "eksperymenty", ale dopiero wieczorkiem. Nad niektórymi muszę chwile popracować. Jako, że byłem nr 2, to mogłem poeksperymentować z panoramą i anaglifami. Proszę przygotować okularki 3D.
    Ostatnio edytowane przez hades ; 27.09.08 o 18:18

| OlyJedi Awatar caymer
    Mieszka w
    Lesko
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    no dobra, jako amator, który też nie powinien się tej branży czepiać.
    nr 2, za duża dziura. a czas miałeś 1/250. Było przymknąć a czas wydłużyć.
    nr 3, 4 nieostro, światło z okien daje po głowach, ciężki temat, ale nie o tym. świeca na twarzy młodej. pamiętaj że to ona jest najważniejsza.

| OlyJedi Awatar filippohh
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alakin Zobacz posta
    Błąd!
    Jesteśmy na forum fotograficznym i dyskutujemy o fotach a nie przeżyciach
    Jesteśmy ciekawi co zrobił WildLight a nie jaki gust mają młodzi.
    (co nie oznacza, że foty przez nas uznane będą się podobały młodym i vice versa. Przecież nawet wśród forumowiczów zasadniczo nie ma zgody co do odbioru zdjęć)
    Prawda!
    Zdjęcia ślubne to tzw reportaż ślubny który ma przedstawiać emocje tak jak każdy reportaż ! trzeba czuć klimat i atmosfere zdjęcia aby parze młodej przypominały się piękne chwile ! Szczery uśmiech rzucanej wiązanki przez Panne Młodą jest o wiele ważniejszy od przepalonej koszuli Pana Młodego
    O L Y M P U S E-510 + 14-42mm + 40-150mm + ZD 50mm F/2 Makro + FL 50R + Sandisk CF 4gb + statyw HAMA + filtr polaryzacyjny HAMA + Helios 58mm F/2 + pierścienie pośrednie + kilka kolorywych szkiełek do fotografii czarno-białej. POZDRAWIAM