Strona 4 z 44 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 434

Wątek: E-510 a sluby

| OlyJedi Awatar WildLight
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez push Zobacz posta

wildlight - nie rozchodzi się o traktor ale o całość... widziałem foty ślubne (plener) utrzymany w konwencji lat 70tych - pan młody na klasycznej "wuesce" z koszem w nimm panna i foty miały taki klimat że chetnie cofną bym się o 10 lat i powtórzył swój ślub tylko po to aby mieć takie foty...

żeby nie było - stwaiam na ciebie - licze że ci się uda - i trzymam kciuki - sam jednak nie odważył bym się pstrykykać jako główny ślubu kitowym zestawem...

pozdrawiam
    Dziekuje, ale mam wrazenie ze troche sie nie rozumiemy. Nie sadze zeby ZD 12-60 SWD byl obiektywem kitowym?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Wraz z E-3 jest kitem...

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    PUSH daj spokój. Wildlight oczekuje od nas pomocy, a nie dołowania na starcie.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    push napisane było ze to spontan, a Ty stawiasz tu kryteria studia. To się tak nie da jak ty byś chciał. Zapewne trening czyni mistrza, ale najważniejszy jest chyba odbiór zleceniodawcy. Masz natomiast rację jeżeli fotograf aranżowałby taką scenę
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Zainteresowanych tematem polecam pierwszą część filmu pt. Masters of Wedding Photography. Jest tam pewien pan o imieniu Jeff Ascough. O ile dobrze pamiętam to pokazał tam, że na ślub można pójść ze starym analogiem i wyczarować cuda.

| OlyJedi Awatar Dempsey
    Mieszka w
    Poznań/Buk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    WildLight FL-36 ma długi czas ładowania - to fakt. Dobre akumulatorki to podstawa (Eneloop jest niestety słabo obciążalny prądowo - proponuję "normalne" SANYO 2700mAh). Dodatkowo możesz skrócić czas ładowania jeśli użyjesz baterii litowych (COŚ TAKIEGO) - mają większą wydajność prądową i tylko zabezpieczenia lampy przed przeciążeniem są "wąskim gardłem".
    Poza tym z jasnym i ostrym szkiełkiem (a 12-60 takie jest) lampą będziesz tylko rozjaśniał i wyrównywał ekspozycję, więc nie będziesz błyskał z pełną mocą. Przy ISO800 i otwartej przesłonie, to 1/4 mocy może czasem Tobie starczyć. A przy takiej sile błysku, to możesz walnąć serią nawet do czterech błysków i lampa "wydoli" (później jednak już tylko pełne ładowanie... to potrwa).

Push może i E510 to puszka amatorska ale nazywanie amatorskim 12-60 jest "drobnym" nadużyciem... Z dobrym szkłem (a 12-60 jest idealnym szkłem do ślubów - jeśli chodzi o zakres... jaśniejsze zawsze mogłoby być ) ta puszka da sobie spokojnie radę.
    OLYMPUS E-500, ZD 12-60/2.8-4.0, ZD 14-45/3.5-5.6, ZD 40-150/3.5-4.5, FL-36, filry HOYA polaryzacyjny LINIOWY i połówkowy-szary

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    WildLight upewni się, czy w tym kościele można stoswać lampe! Bo z tym różnie bywa.

push
    Gość
    dobra niech wam będzie...

Damian - poradzisz sobie... tylko te światło końcowe przy 60ciu (4.0) "szkła idealnego do ślubu" sprawia że będę musiał kciuki trzymać mocniej niż zwykle...

pozdrawiam

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    WildLight , podziwiam za odwagę. Tylko próbując osiągniesz poziom mistrza, ale uważnie wysłuchaj rad, bo wiele tu cennych padło. Nie przejmuj się krytyką . Najlepsze rady to takie, które pomogą Ci przewidzieć, co może się stać, a więc przed imprezą, odwiedź wszystkie miejsca, zrób pomiary. Jeśli uda Ci się przewidzieć przebieg akcji, to lepiej się ustawisz do kadru, lepiej bo wcześniej ustawisz aparat itd,.... wszystko bedzie lepsze...

To tyle od obserwatora amatora :P
    PS
    Chłopaki mają rację, do E510 postaraj się zdobyć choć 14-54 to wiele Ci ułatwi. Gdybyś był blisko to bym Ci pożyczył
    Ostatnio edytowane przez zibi1303 ; 20.07.08 o 23:56
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Spytaj również duchownego o pozwolenie fotografowania w cerkwi, żeby nie było przykrej niespodzianki.

Pamiętaj, to młodzi mają być zadowoleni ze zdjęć, a nie my.