Strona 35 z 44 PierwszyPierwszy ... 253334353637 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 434

Wątek: E-510 a sluby

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Alakin-
    U mnie na wsi jest nad MDK -iem dom weselny. To wielka sala z estradą i parkietem do tańczenia a w zasadzie do tańców. Widziałeś kiedyś tancerza z marchewką z groszkiem na plecach? Dlatego wolę napisać do tańców. Taką salę Młodzi wynajmują za tysiąc zyla za tydzień. Sami sprzątają dekorują i ustawiają sobie jak chcą stoły. Sala jest profi ma niezbędną infrastrukturę taką jak winda z kuchni i klima. W końcu i Unia trochę dołożyła. Żarełko wybrane osoby przygotowują w domu odpowiednio wcześniej i nie obywa się bez świniobicia i to niejednego wieprzka. Kto by chciał wcinać pod nieustające zdrówko Młodych jakieś wynalazki gastro ze sklepu czy jakiejś tam restauracyjnej garkuchni? Jak mamusia i ciocia upitraszą to smakuje. Niebo w gębie. Wódeczkę roznoszą rodzice Młodych. Nie może braknąć. Dlatego to na nich spoczywa to odpowiedzialne zadanie. Taki u nas zwyczaj. A jeść trza bo od soboty do środy to jak by nie patrzył parę dni. I nikt nie siedzi. Albo leży albo tańcuje. W końcu się weselisz. Na całego. Wiesz czemu wesele robi się w remizie? Bo praktyczniej. Niby kurzy się z betonu ale zawsze można wodą polać. U nas każdy facet jest w OSP. A wiadomo jak się gdzieś zapali to z remizy do wozu najbliżej. W mojej wsi remiza jest obok domu weselnego. I obok szkoły aby w poniedziałek dzieci miały blisko.

Wiesz, to co było dwadzieścia lat temu niech będzie i teraz. Taki u nas zwyczaj. A Ślub i Wesele składa się z samych zwyczajów. Aby się tam obracać z aparatem trzeba je choć trochę poznać. Wtedy jest łatwiej.

Szacuneczek

| OlyJedi Awatar NightCrawler
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Sergiuszone Zobacz posta
    Alakin-
    U mnie na wsi jest nad MDK -iem dom weselny. To wielka sala z estradą i parkietem do tańczenia a w zasadzie do tańców. Widziałeś kiedyś tancerza z marchewką z groszkiem na plecach? Dlatego wolę napisać do tańców. Taką salę Młodzi wynajmują za tysiąc zyla za tydzień. Sami sprzątają dekorują i ustawiają sobie jak chcą stoły. Sala jest profi ma niezbędną infrastrukturę taką jak winda z kuchni i klima. W końcu i Unia trochę dołożyła. Żarełko wybrane osoby przygotowują w domu odpowiednio wcześniej i nie obywa się bez świniobicia i to niejednego wieprzka. Kto by chciał wcinać pod nieustające zdrówko Młodych jakieś wynalazki gastro ze sklepu czy jakiejś tam restauracyjnej garkuchni? Jak mamusia i ciocia upitraszą to smakuje. Niebo w gębie. Wódeczkę roznoszą rodzice Młodych. Nie może braknąć. Dlatego to na nich spoczywa to odpowiedzialne zadanie. Taki u nas zwyczaj. A jeść trza bo od soboty do środy to jak by nie patrzył parę dni. I nikt nie siedzi. Albo leży albo tańcuje. W końcu się weselisz. Na całego. Wiesz czemu wesele robi się w remizie? Bo praktyczniej. Niby kurzy się z betonu ale zawsze można wodą polać. U nas każdy facet jest w OSP. A wiadomo jak się gdzieś zapali to z remizy do wozu najbliżej. W mojej wsi remiza jest obok domu weselnego. I obok szkoły aby w poniedziałek dzieci miały blisko.

Wiesz, to co było dwadzieścia lat temu niech będzie i teraz. Taki u nas zwyczaj. A Ślub i Wesele składa się z samych zwyczajów. Aby się tam obracać z aparatem trzeba je choć trochę poznać. Wtedy jest łatwiej.

Szacuneczek

Ojjj takie wesela z prawdziwego zdazenia to piekna sprawa.
    Mialem okazje byc na jednym prawdziwie "goralskim" weselu i nikt mi nie powie ze to wiocha czy cos... TO JEST WESELE PRZEZ WIELKIE W!
    ...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
    Moje próby i Moja strona
    PAJACYK

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Bo jest to Wiocha. Ale w dobrym tego słowa znaczeniu. W koło mojej wsi jest kilka tysięcy działek tak zwanych rekreacyjnych. Jak się chłopaki pod GS -em browców napiją to naprawdę trudno naszych od miastowych odróżnić. No chyba, że który na wznak leży. Ale ich odwracamy bo to niebezpieczne. Hendrix tak się na chwilkę położył i po chłopie. A ilu z nich nasz dom weselny wynajmuje to się w głowie nie mieści. Gadają, że taniej ale to nie prawda bo to taki zwyczaj. Wszak Ślub nie inaczej tylko w Parafii Panny Młodej być powinien. A wiadomo, że z kościoła na wesele powinno być blisko.

Awatar Peniek242
    Mieszka w
    KRK
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alakin Zobacz posta
    Nikt się nie śmieje, żartujemy sobie troszkę z "profesjonalizmu". Owszem, ludziom zazwyczaj takie fotki wystarczają... dopóki nie zobaczą u innych, jak można to zrobić inaczej.
    Myślę, że z czasem ludzie wyrobią w sobie również dobry gust odnośnie fotografii ślubnej. Podobnie jak z wynajmem profesjonalnej sali z obsługą a nie weselem w stodole na klepisku i ciotkami w roli kelnerek jak 20 lat temu.
    Dokładnie. Ja też myślałem, że mam zajebiste foty ze swojego ale teraz wiem, że to badziew. Chyba powinienem wziąć następny...
    Kiedyś to była rejestracja ślubu jak pan fotograf łaskawie przyjechał ale teraz mówimy o fotografii ślubnej. Nie róbmy dziadostwa i takie gnioty trzeba tępić a nie gadać o prawach rynku.

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Sergiuszone Zobacz posta
    Alakin-
    U mnie na wsi jest nad MDK -iem dom weselny. /itd itd itd/
    Wiesz, to co było dwadzieścia lat temu niech będzie i teraz.
    Argumentacja jak w postach o wyższości 4/3 nad FF

spoko luz

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Tłoczno jakoś a u mnie na wsi do tego duszno więc aby złapać oddech przeniosłem się tutaj: https://forum.olympusclub.pl/showthr...439#post207439

push
    Gość
    buuuuuuuump

podbijam temat w oczekiwaniu na fotki..

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Ostatnio podrzuciłem fotki ślubne z e-500 do swojego wątku... nie było zainteresowania .

| OlyJedi Awatar PiotrAntasik
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    fotki ślubne z e-500
    Nie to jest takie ważne, ważne jest że robiłeś e-500 i szkłami manualnymi
    E-510 + 14-42 + 40-150 + Sigma 50-500 + Metz 58 / E-10 / OM-1 MD + OM-1n MD + OM-2n + Zuiko 50 1.8 + Zuiko 28 3.5 + Sigma 135 2.8

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    może to dziwnie zabrzmi jako wypowiedź ode mnie, ale widziałem masę dużo gorszych ślubniaków - i ludzi się nimi zachwycali w dodatku! Co im mówić???
    A do autora galerii - masz problem ze światłem. Jaśniejsze szkło kombinuj (sprzedaj to co masz i kup 14-54), użzywaj go maksymalnie otwartego + odbijaj światło lampy gdzie się da (ale nie świeć na wprost).
    Jeśli natomiast chodzi o plener, to również lekko wymiekłem